Accés al contingut
Accés al menú de la secció
Butlletí
Institut Català de la Salut

Gerència Territorial Camp de Tarragona - Terres de l'Ebre

Divuit il·lustradors decoren la planta de Pediatria de l'Hospital de Tortosa Verge de la Cinta amb representacions d'animals del Delta i el Port

29/09/2015

L’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta (HTVC) engega el projecte Centres mèdics il·lustrats, que tracta de fer més humana i alegre la planta infantil del centre sanitari amb il·lustracions creades per artistes de les comarques de les Terres de l’Ebre. 

Aquest projecte, que ha estat patrocinat per l’empresa de fabricació i distribució de pintures Pots i la Fundació La Caixa, és pioner al territori i, de ben segur, farà més agradable l’estada dels petits pacients hospitalitzats i les seves famílies. 

Des del 21 de setembre, divuit il·lustradors, coordinats pel professor de Roquetes, Ignasi Blanch, treballen, de manera altruista i voluntària, en la decoració de la Unitat de Pediatria de l’Hospital de Tortosa. En els seus treballs representen animals del delta de l’Ebre i del Port. Cada artista dibuixarà un animal en cadascuna de les habitacions de la planta i entre tots crearan un mural al passadís.

Des de l’any 2005, il·lustrador Ignasi Blanch crea i dirigeix aquests tipus d’accions. Entre el 2005 i el 2007, Blanch va coordinar el projecte Humanitzem els hospitals, en què es van pintar quatre plantes infantils de l'hospital de dia de Vall d'Hebron de Barcelona, i hi van participar 50 il·lustradors, tots alumnes seus de l’Escola de la Dona de la Diputació de Barcelona. L’any 2013, Ignasi Blanch va tornar a dirigir el projecte Centres mèdics il·lustrats, una proposta de l’Institut Català de la Salut i de l'Àrea d'Atenció a les persones de la Diputació de Barcelona, per decorar totes les consultes, sales d'espera i passadissos de dues plantes de pediatria dels CAP de la Guineueta i el Besòs. Al desembre del mateix any, es van pintar dues sales infantils de la unitat de Cremats de Vall d' Hebron també amb alumnes d’Il·lustració de l’Escola de la Dona. 

A Tortosa, l’acompanyen els il·lustradors Lara Gombau, de les Cases d’Alcanar; Julio Aliau, de Deltebre; Ferran Orta, de Riba-roja d'Ebre; Inés Borràs, de Corbera d’Ebre, Franscesc Escriche, de Deltebre; Maria José Ginovart, d’Amposta; Mentxu Pérez-Llorca, de Tortosa; Hernan en H, d’Amposta; Mireia Ibàñez, de Santa Bàrbara; Lluís Chavarria, dels Reguers; Cinta Ramos, de Roquetes; Ester Besolí, de Tortosa; Agustí Sousa, de Jesús; Miguel Bustos, de la Sénia; Toni Tèrmens, de Roquetes; Roc Salvadó, de Tortosa; Raúl Vélez, de Premià de Mar; Pitu Àlvarez, de Barcelona, i Laia Ferraté, de Cambrils. 

La majoria dels il·lustradors participants han estat alumnes d’il·lustració d’Ignasi Blanch a l’Escola de la Dona de la Diputació de Barcelona. 

Blanch va ser l’únic representant de Catalunya i de l’Estat espanyol en el projecte internacional East Side Gallery sobre el Mur de Berlín. Aquella iniciativa va donar els seus fruits i va originar projectes diversos com aquestes accions als hospitals, d’una de les quals podrem gaudir ara a l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta.

 


Pintura Pediatria HTVCPer favor, pren-te un segon i valora aquest article:
Excelent
Molt Bo
Bo
Regular
Dolent


Nom:
Email:
Comentaris:

Institut Català de la Salut

D'acord amb l'article 5 de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades personals han estat recollides, incorporades i tractades en un fitxer automatitzat, la finalitat del qual és trametre la publicació que el/la ciutadà/ana ha requerit. L'òrgan responsable del fitxer és la Direcció General d'Atenció Ciutadana i l'adreça on la persona interessada pot exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició és Via Laietana, 14, 3r, 08003 Barcelona.

©Institut Català de la Salut
alta :: baixa :: contacte :: butlletins anteriors ::