Accés al contingut
Accés al menú de la secció
Butlletí
Institut Català de la Salut

Gerència Territorial Camp de Tarragona - Terres de l'Ebre

Amposta és el primer ajuntament del país a interconnectar els historials clínics i de serveis socials

31/07/2014

L'intercanvi d'informació dels pacients i els usuaris de serveis socials serà possible gràcies a la implantació de l'aplicatiu informàtic Salut+Social creat per establir una comunicació àgil i fluida a les dependències tant de l'ABS com de Serveis Socials de l'Ajuntament per tal de realitzar un adequat seguiment sanitari i social dels pacients atesos.

L'aplicació ha estat feta i coordinada per professionals de l'ICS (la direcció de l'EAP d'Amposta, les professionals que fan ATDOM a Amposta i la direcció de Sistemes d'Informació, que és qui ha desenvolupat l'aplicatiu) i els professionals dels serveis socials de l'Ajuntament d'Amposta.

Aquest aplicatiu informàtic que ja està en funcionament serveix per coordinar actuacions de l'ATDOM Salut i dels SAD de Serveis Socials de manera que gràcies a aquesta eina tant els professionals del CAP com els de Serveis Socials tenen accés compartit a informació dels pacients que pugui ser d'utilitat per tal de coordinar-se, com ara les dades personals, el grau de dependència o la utilització de serveis domiciliaris. 

Arran de la voluntat de treball en conjunt que existeix entre els professionals de Serveis Socials i de la Salut, neix aquest aplicatiu que els permet coordinar amb facilitat els plans d'intervenció. Tant l'alcalde d'Amposta com el gerent de l'ICS del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre han destacat el fet que aquesta iniciativa sigui pionera a tot el país, i que encara que es tracta de professionals d'administracions amb entitat jurídica diferent, cal tenir en compte igualment es tracta de serveis públics. 

L'alcalde ha posat de relleu la bona feina que es duu a terme tant des dels serveis socials de l'Ajuntament d'Amposta i la gran iniciativa i capacitat que demostren en el seu dia a dia els treballadors de l'àrea que es mostra en projectes com aquest "som pioners a Catalunya en aquest projecte i el treball conjunt entre salut i serveis socials és crucial per donar una bona atenció als ciutadans d'Amposta", ha assegurat l'alcalde. 

Per la seva banda, Pere Montserrat, gerent de l'ICS a Tarragona i Terres de l'Ebre, ha destacat el fet que des de l'ajuntament d'Amposta s'hagin posat totes les facilitats a l'hora de col·laborar en aquest projecte, i ha avançat que la implantació d'aplicatius per compartir la informació entre salut i serveis socials té com a única finalitat millorar el servei als pacients, i, en darrer terme, la vida dels ciutadans. En aquest sentit, des de l'ICS s'ha avançat que ja està en fase d'estudi que el projecte es pugui extendre a la resta del país ja sigui en els serveis dels quals el proveïdor sigui l'ICS com qualsevol altra empresa pública proveïdora de serveis de salut.
 

 Per favor, pren-te un segon i valora aquest article:
Excelent
Molt Bo
Bo
Regular
Dolent


Nom:
Email:
Comentaris:

Institut Català de la Salut

D'acord amb l'article 5 de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades personals han estat recollides, incorporades i tractades en un fitxer automatitzat, la finalitat del qual és trametre la publicació que el/la ciutadà/ana ha requerit. L'òrgan responsable del fitxer és la Direcció General d'Atenció Ciutadana i l'adreça on la persona interessada pot exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició és Via Laietana, 14, 3r, 08003 Barcelona.

©Institut Català de la Salut
alta :: baixa :: contacte :: butlletins anteriors ::