Accés al contingut
Accés al menú de la secció
Butlletí
Institut Català de la Salut

Gerència Territorial Camp de Tarragona - Terres de l'Ebre

Una aplicació informàtica connecta metges de primària i psiquiatres del Pere Mata per resoldre problemes de salut mental a les Terres de l’Ebre

31/07/2014

Els metges d’Atenció Primària de les 11 àrees bàsiques de salut que gestiona l’Institut Català de la Salut a les Terres de l’Ebre tenen una aplicació informàtica, dissenyada per Sistemes d’Informació de l’ICS Terres de l’Ebre, des del passat mes d’abril, que els permet connectar virtualment amb els psiquiatres especialistes de la Fundació Pere Mata Terres de l’Ebre per realitzar qualsevol consulta sobre malalties mentals dels seus pacients.

L’objectiu d’aquest aplicatiu és que els professionals dels dos proveïdors de salut que donen assistència a la població de les Terres de l’Ebre puguin compartir informació de forma segura. L’aplicació també serveix per evitar desplaçaments innecessaris dels usuaris i, a més, permet augmentar la resolució de l’atenció primària en temes de salut mental per aquells casos que no exigeixen derivació als serveis especialitzats que gestiona la Fundació Pere Mata Terres de l’Ebre. 

El projecte està emmarcat dins de la ruta assistencial de la depressió, un problema de salut mental que s’ha vist incrementat en els últims anys, tot i que l’aplicació informàtica permet realitzar tot tipus de consultes als psiquiatres. Els impulsors d’aquesta iniciativa podrien estendre-la a d’altres territoris com el Camp de Tarragona si l’experiència avança amb bons resultats.
 

 

Teresa Carot | 05/08/2014 10:08:20
Valoro molt positivament la coordinació i el treball en equip entre els diferents nivells assistencials per millorar l’atenció a la salut mental. Aprofitar les noves tecnologies per fer aquesta tasca més àgil i eficient li aporta encara més valor. Felicitats per la iniciativa!Per favor, pren-te un segon i valora aquest article:
Excelent
Molt Bo
Bo
Regular
Dolent


Nom:
Email:
Comentaris:

Institut Català de la Salut

D'acord amb l'article 5 de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades personals han estat recollides, incorporades i tractades en un fitxer automatitzat, la finalitat del qual és trametre la publicació que el/la ciutadà/ana ha requerit. L'òrgan responsable del fitxer és la Direcció General d'Atenció Ciutadana i l'adreça on la persona interessada pot exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició és Via Laietana, 14, 3r, 08003 Barcelona.

©Institut Català de la Salut
alta :: baixa :: contacte :: butlletins anteriors ::