Accés al contingut
Accés al menú de la secció
Butlletí
Institut Català de la Salut

Gerència Territorial Camp de Tarragona - Terres de l'Ebre

Una quarantena de formadors de metges de família comparteixen experiències a Salou

27/11/2014

El 26 de novembre es va celebrar, a la sala Costa Daurada de l'Ajuntament de Salou, la primera Trobada de Tutors organitzada per la Unitat Docent de Medicina Familiar i Comunitària (MFiC) de l'ICS al Camp de Tarragona. L'objectiu era crear un espai de diàleg i intercanvi d'opinions i experiències dels tutors de MFiC del territori, a partir de les exposicions de les millors iniciatives formatives dels centres docents d'atenció primària.

El Ministeri de Sanitat acredita les unitats docents i, a Catalunya, és el Departament de Salut qui acredita els tutors. La unitat docent tarragonina té uns 40 tutors acreditats, mentre que a Catalunya hi han 17 unitats docents de MFiC que disposen de l'acreditació.

La jornada de Salou va comptar també amb la participació del coordinador de Formació i Recerca de l'ICS al territori i president de la Sociedad Española de Medicina Familiar y Comunitaria (SEMFyC), el doctor Josep Basora, que explicà la importància i la necessitat d'incloure la recerca en aquesta especialitat mèdica.

La cap d'estudis de la Unitat Docent de MFiC del Camp de Tarragona, la doctora Cruzma Fuentes, va explicar que "la propera entrada en vigor de la troncalitat en la formació sanitària especialitzada dotarà d'una visió integral del pacient". Fuentes afegí que hi hauran cinc troncs: quirúrgic, mèdic, d'imatge, de laboratori i de psiquiatria, i que "els residents quan agafin plaça de MIR triaran tronc i els del mateix tronc faran una formació comuna". Segons Fuentes, aquest tipus de formació per als metges de l'atenció primària permetrà "una valoració del pacient amb un abordatge més integral".

 Per favor, pren-te un segon i valora aquest article:
Excelent
Molt Bo
Bo
Regular
Dolent


Nom:
Email:
Comentaris:

Institut Català de la Salut

D'acord amb l'article 5 de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades personals han estat recollides, incorporades i tractades en un fitxer automatitzat, la finalitat del qual és trametre la publicació que el/la ciutadà/ana ha requerit. L'òrgan responsable del fitxer és la Direcció General d'Atenció Ciutadana i l'adreça on la persona interessada pot exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició és Via Laietana, 14, 3r, 08003 Barcelona.

©Institut Català de la Salut
alta :: baixa :: contacte :: butlletins anteriors ::