Accés al contingut
Accés al menú de la secció
Butlletí
Institut Català de la Salut

Gerència Territorial Camp de Tarragona - Terres de l'Ebre

El grup de recerca en diabetis i alteracions metabòliques rep tres ajuts de l´ISCIII

27/11/2014

El títol dels projectes són els següents:

"Estudio del efecto de las incretinas sobre la microbiota, la metainflamación y la plasticidad del tejido adiposo: Análisis prospectivo en una cohorte de sujetos obesos tras intervención dietética": l'investigador principal del projecte és el Dr. Vendrell i es tracta d'un projecte coordinat (de tres subprojectes) on hi participen, a més de l'Hospital Joan XXIII, l'Hospital Germans Trias i Pujol i l'Hospital de Bellvitge.

"Identificación y caracterización de los microRNAs regulados por sTWEAK en el adipocito y su papel en la respuesta inflamatoria asociada a la Resistencia a la Insulina. Análisis de su utilidad como biomarcadores en los estudios Pizarra y di@bet.es". La investigadora principal és la Dra. Matilde Rodríguez Chacón i es tracta d'un projecte coordinat (de 4 subprojectes) on hi participen, a més de l'Hospital Joan XXIII, l'Hospital Regional Universitario Carlos Haya, l'Hospital Universitario Cruces i l'Hospital Universitario de Valencia. La coordinadora és la Dra. Gemma Rojo.

A part d'aquests dos projectes, el grup també a assolit una altra ajuda del FIS, dins de la convocatòria "Proyectos integrados de excelencia", on participen 12 grups d'investigació de 4 CIBERs diferents (CIBERDEM, CIBERObN, CIBERHED, CIBERESP). El projecte es porta com a titol  "Identification of novel modulators of chronic inflammation in prevalent diseases: unveiling divergent mechanisms of diseases. INFLAMES". És un projecte liderat per Ciberdem i el IP del grup és el Dr. Joan J. Vendrell.

L'import assolit entre tots els projectes, durant els propers 3 anys, supera els 400.000 € que revertiran directament en la millora de la recerca sobre diabetis que desenvolupa el grup.

Així mateix, el grup ha incorporat una nova investigadora post-doctoral del programa Ramón y Cajal, la Dra. Carolina Serena, que durà a terme una línia de recerca sobre els lligams inflamatoris entre l'obesitat i la malaltia inflamatòria intestinal vinculada amb el projecte INFLAMES, amb col·laboració dels Serveis de Digestiu i de Cirurgia de l'Hospital.

 


Recerca diabetisPer favor, pren-te un segon i valora aquest article:
Excelent
Molt Bo
Bo
Regular
Dolent


Nom:
Email:
Comentaris:

Institut Català de la Salut

D'acord amb l'article 5 de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades personals han estat recollides, incorporades i tractades en un fitxer automatitzat, la finalitat del qual és trametre la publicació que el/la ciutadà/ana ha requerit. L'òrgan responsable del fitxer és la Direcció General d'Atenció Ciutadana i l'adreça on la persona interessada pot exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició és Via Laietana, 14, 3r, 08003 Barcelona.

©Institut Català de la Salut
alta :: baixa :: contacte :: butlletins anteriors ::