Nº 0 juliol 2007 Contacta   Edicions anteriors   Imprimir
Editorial   Noticies   Formació, Recerca i Universitat   Evidència científica   Tecnologies   Camp de Tarragona   Societat i Cultura 

La consellera de Salut, Marina Geli, inaugura el Centre d'Atenció Primària Sant Pere i Sant Pau


La consellera inaugura el CAP Sant Pere i Sant Pau

El  passat dimecres 4 de juliol de 2007, la Consellera de Salut, la Dra. Marina Geli, va inaugurar el Centre d'Atenció Primària Sant Pere i Sant Pau, acompanyada per Josep Fèlix Ballesteros, alcalde de Tarragona, el delegat de Govern, Xavier Sabaté, el director dels Serveis Territorials de Salut, el Dr. Felip Infiesta, el director del CatSalut, Josep Mª Sabaté, i el gerent territorial de l'Institut Català de la Salut del Camp de Tarragona, el Dr. Ramon Morera. Marina Geli va poder parlar amb els professionals del Centre de Salut i es va dirigir als ciutadans del barri per agrair la seva comprensió mentre duraven les obres del CAP. [Més Informació]


Implicació de l'Hospital Joan XXIII en projectes de cooperació sanitària internacional
L'Hospital Joan XXIII col·labora solidàriament amb la Comunitat de Valle-Esmeralda, (Guatemala). L'ICS participa com a entitat mediadora i l'Hospital activament a través dels seus col·lectius professionals, de serveis, pacients i persones alienes a la institució. [Més Informació]

Constitució de la Comissió Mixta entre la Universitat Rovira i Virgili i l'Institut Català de la Salut
El passat 10 de juliol es va constituir la Comissió Mixta entre la Universitat Rovira i Virgili i l'Institut Català de la Salut a la Sala de Juntes del Rectorat de la Universitat. [Més Informació]

Aniversari de l'Hospital Universitari Joan XXIII: 40 anys joves
El Dr. Xavier Alluè, cap del Servei de Pediatria de l'Hospital Universitari Joan XXIII, fa una valoració personal del 40 aniversari del Centre Sanitari, amb el llenguatge àgil i directe d'una "ploma" acostumada a escriure articles d'opinió en revistes científiques i premsa escrita d'àmbit local i nacional. [Més Informació]

La Recerca de l'Atenció Primària
Des del dia 1 de juliol de 2007, la Dra. Arija treballa per a la Recerca de l'Àmbit d'Atenció Primària de Tarragona i Reus de l'Institut Català de la Salut, que coordina el Dr. Josep Basora, responsable de Formació i Recerca de l'Àmbit. [Més Informació]


Ens ha deixat Jose Mª Sánchez Ripollés

           


El passat mes de juny ens va deixar el nostre company Jose Mª Sanchez Ripollés. Metge internista vinculat al Servei de Medicina Interna del Hospital Joan XXIII durant més de 25 anys i professor de Historia de la Medicina de la URV. El seu record entre tots els que tinguérem la sort de compartir amb ell treball i amistat quedarà present per sempre. Alguns dels seus companys ens aporten la seva visió que tots compartim. [Més Informació]


Nº 0 juliol 2007 Contacta   Edicions anteriors   Imprimir
Editorial   Noticies   Formació, Recerca i Universitat   Evidència científica   Tecnologies   Camp de Tarragona   Societat i Cultura 
Editorial
 • Neix SOMICS


  - Revista Digital Territorial del Camp de Tarragona - amb la col·laboració de tots els que treballem a l'ICS, la nostra empresa. Us presentem la publicació periòdica en format digital de l'ICS al Camp de Tarragona.

   Més Informació  
Noticies
 • Implicació de l'Hospital Joan XXIII en projectes de cooperació sanitària internacional

  L'Hospital Joan XXIII col·labora solidàriament amb la Comunitat de Valle-Esmeralda, (Guatemala). L'ICS participa com a entitat mediadora i l'Hospital activament a través dels seus col·lectius professionals, de serveis, pacients i persones alienes a la institució.


   Més Informació   Fitxer Adjunt  
 • L'ICS adquireix 111 cotxes nous per atendre les urgències domiciliàries d'atenció primària

  Dins del projecte de millora de l'atenció urgent, l'Institut Català de la Salut compta, des del passat mes de maig, amb una nova flota de vehicles per a la xarxa d'atenció primària. Es tracta de 111 cotxes que ja estan a disposició dels metges de família i les infermeres que s'hagin de desplaçar fins a casa del pacients per atendre una urgència en horari d'atenció continuada.


   Més Informació  
Formació, Recerca i Universitat
 • Constitució de la Comissió Mixta entre la Universitat Rovira i Virgili i l'Institut Català de la Salut 

  El passat 10 de juliol es va constituir la Comissió Mixta entre la Universitat Rovira i Virgili i l'Institut Català de la Salut a la Sala de Juntes del Rectorat de la Universitat.


   Més Informació  
 • La Recerca de l'Atenció Primària

  Des del dia 1 de juliol de 2007, la Dra. Arija treballa per a la Recerca de l'Àmbit d'Atenció Primària de Tarragona i Reus de l'Institut Català de la Salut, que coordina el Dr. Josep Basora, responsable de Formació i Recerca de l'Àmbit.


   Més Informació  
Evidència científica
 • Vacunació anti-pneumocòccica en la població major de 65 anys

  L'actual vacuna antipneumocóccica polisacàrida 23-valente inicialment va ser comercialitzada a USA al 1983 i des de llavors ha estat recomanada habitualment per a persones d'edat avançada i/o pacients d'alt risc. No obstant, tot i els nombrosos estudis, la seva efectivitat segueix sent controvertida. Diversos estudis han documentat un efecte protector per a prevenir malaltia pneumocòccica invasiva, mentre que altres no han trobat cap efecte protector i, fins i tot, alguns han observat un lleuger increment del risc total de pneumònia entre la població vacunada.


   Més Informació   Fitxer Adjunt  
 • L'Aliança per a la Seguretat dels Pacients a Catalunya

  El Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya ha impulsat "L'Aliança per a la seguretat dels pacients a Catalunya" establint una xarxa de grups d'interès que s'impliquin en la promoció de la seguretat i en la integració d'idees que potenciïn la conscienciació i abordatge de la temàtica.


   Més Informació  
Tecnologies
 • Es posa en marxa el SAP econòmic financer, com a pas previ a la instal·lació assistencial

  El passat dilluns 25 de juny, es va produir un fet remarcable en la nostra organització, la posada en marxa del sistema informàtic SAP R/3 econòmic-financer, com a pas previ a la implantació del sistema SAP en la seva vesant assistencial prevista per al proper 2008.


   Més Informació   Fitxer Adjunt  
Camp de Tarragona
 • Projecte de sensibilització en la donació d'òrgans i teixits als professionals de l'Hospital Universitari Joan XXIII.

  Durant el present any s'ha posat en marxa a l`Hospital Joan XXIII el projecte assistencial "Donació i Trasplantament de Teixits". S'ha creat la figura del Coordinador de Teixits, que treballa en equip amb el Coordinador de Trasplantament. És per això que s'ha decidit posar en marxa un programa de promoció i formació intrahospitàlaria en matèria de donació i trasplantament de teixits, que està dirigit per l'Organització Catalana de Trasplantaments (OCATT), a través del coordinador territorial del Camp de Tarragona.


   Més Informació   Fitxer Adjunt  
 • La consellera de Salut, Marina Geli, inaugura el Centre d'Atenció Primària Sant Pere i Sant Pau

  El passat dimecres 4 de juliol de 2007, la Consellera de Salut, la Dra. Marina Geli, va inaugurar el Centre d'Atenció Primària Sant Pere i Sant Pau, acompanyada per Josep Fèlix Ballesteros, alcalde de Tarragona, el delegat de Govern, Xavier Sabaté, el director dels Serveis Territorials de Salut, el Dr. Felip Infiesta, el director del CatSalut, Josep Mª Sabaté, i el gerent territorial de l'Institut Català de la Salut del Camp de Tarragona, el Dr. Ramon Morera. Marina Geli va poder parlar amb els professionals del Centre de Salut i es va dirigir als ciutadans del barri per agrair la seva comprensió mentre duraven les obres del CAP.


   Més Informació   Fitxer Adjunt  
Societat i Cultura
 • "MIRSADA KUCKOVIC. La voz de los inocentes" 

  El passat mes d'abril, la infermera del CAP Llibertat, Àngels Vinuesa, va presentar al Palau Bofarull de Reus, el seu llibre "MIRSALA KUCKOVIC. La voz de los inocentes", acompanyada pel diputat al Congrés, Josep Maldonado, i pel director de publicacions del Diari de Tarragona, Antoni Coll i Gilabert.


   Més Informació  
 • Ens ha deixat Jose Mª Sánchez Ripollés

  El passat mes de juny ens va deixar el nostre company Jose Mª Sanchez Ripollés. Metge internista vinculat al Servei de Medicina Interna del Hospital Joan XXIII durant més de 25 anys i professor de Historia de la Medicina de la URV. El seu record entre tots els que tinguérem la sort de compartir amb ell treball i amistat quedarà present per sempre. Alguns dels seus companys ens aporten la seva visió que tots compartim.


   Més Informació  
 • Aniversari de l'Hospital Universitari Joan XXIII: 40 anys joves

  El Dr. Xavier Alluè, cap del Servei de Pediatria de l'Hospital Universitari Joan XXIII, fa una valoració personal del 40 aniversari del Centre Sanitari, amb el llenguatge àgil i directe d'una "ploma" acostumada a escriure articles d'opinió en revistes científiques i premsa escrita d'àmbit local i nacional.


   Més Informació