Nº 10 agost 2008 Contacta   Edicions anteriors   Imprimir
Editorial   Notícies   Formació, Recerca i Universitat   Tecnologies 
  Camp de Tarragona   Societat i Cultura   Un a Un 

Francesc Vidal, nou director científic de l'Institut Universitari de Recerca Pere Virgili


La consellera de Salut, Marina Geli, va anunciar que el govern català aportarà quatre milions d'euros en els pròxims cinc anys pel finançament estructural de l'Institut. En la mateixa reunió el patronat va nomenar director científic de l'Institut el doctor Francesc Vidal, catedràtic de medicina del departament Medicina i Cirurgia de la URV i investigador del Grup de Recerca Biomèdica de l'Hospital Joan XXIII. [Més Informació]
ENTREVISTA. Fernando Vizcarro Bosch, president del Col·legi de Metges de Tarragona
[Més Informació]

Marina Geli inaugura els consultoris de Bellmunt del Priorat i la Vilella Baixa
[Més Informació]

Emilio Duró: "Naixem buscant amor i morim buscant amor"
[Més Informació]

Fàtima Baraa, mediadora cultural: "Trobem més trastorns de l'estat d'ànim o mentals, el conegut com dol migratoriâ"
[Més Informació]


L'Equip d'Atenció Primària de Falset es reuneix amb Marina Geli
El passat mes de juliol la consellera de Salut, Marina Geli, va visitar el Priorat per inaugurar dos consultoris, a Bellmunt del Priorat i a la Vilella Baixa. El dia abans Geli es va reunir amb l'Equip de Falset per conèixer les seves inquietuds i necessitats. [Més Informació]


Nº 10 agost 2008 Contacta   Edicions anteriors   Imprimir
Editorial   Notícies   Formació, Recerca i Universitat   Tecnologies 
  Camp de Tarragona   Societat i Cultura   Un a Un 
Editorial
 • Editorial

  Mesos intensos, i els reptes continuen. La situació econòmica també afecta al sistema sanitari públic i l'eficiència torna a marcar les prioritats. El govern ha establert, el 15 de juliol, un acord que marca normes molt rigoroses especialment congelant la plantilla Sanitària.

   Més Informació  
Pujar
Notícies
 • El Departament de Salut inicia la vacunació contra el virus del papil·loma humà

  La vacuna s'administrarà a un total de 31.000 noies d'entre 11 i 12 anys que el proper curs faran sisè de primària. No pot substituir la prevenció secundària mitjançant les citologies periòdiques.

   Més Informació  
 • Francesc Vidal, nou director científic de l'Institut Universitari de Recerca Pere Virgili

  La consellera de Salut, Marina Geli, va anunciar que el govern català aportarà quatre milions d'euros en els pròxims cinc anys pel finançament estructural de l'Institut. En la mateixa reunió el patronat va nomenar director científic de l'Institut el doctor Francesc Vidal, catedràtic de medicina del departament Medicina i Cirurgia de la URV i investigador del Grup de Recerca Biomèdica de l'Hospital Joan XXIII.

   Més Informació  
Pujar
 • Marina Geli inaugura els consultoris de Bellmunt del Priorat i la Vilella Baixa

  La consellera de Salut, Marina Geli, va inaugurar dimecres 30 de juliol els consultoris locals de Bellmunt del Priorat i la Vilella Baixa. El dia anterior, Geli va sopar amb els professionals de l'Equip d'Atenció Primària de Falset per conèixer les seves impressions i les seves necessitats.

   Més Informació  
 • 6.000 professionals gaudeixen del 25è aniversari de l'ICS celebrat a l'Anella Olímpica de Barcelona

  Més de 150 professionals del Camp de Tarragona de l'Atenció Primària i de l'Hospital Joan XXIII, a través de tres autocars que van sortir de Tarragona i Reus, van anar a la festa del 25è Aniversari de l'Institut Català de la Salut que es va celebrar el passat 27 de juny a la plaça d'Europa de l'Anella Olímpica de Barcelona.

   Més Informació  
Pujar
 • El Departament de Salut edita una guia informativa sobre drogues

  És una guia informativa que està adreçada a totes aquelles persones que vulguin disposar d'una informació bàsica i actualitzada sobre les principals drogues que es consumeixen al nostre país.

   Més Informació   Fitxer Adjunt  
Pujar
Formació, Recerca i Universitat
 • Premi a la trajectòria investigadora a l'ICS

  L'Institut Català de la Salut convoca el Premi a la Trajectòria Investigadora per a professionals que hagin contribuït de forma significativa al desenvolupament de la recerca en ciències de la salut.

   Més Informació  
 • Projecte SEGUDIAP: Seguretat en pacients diabètics

  Aquest projecte dirigit pel Dr. Juan Josep Cabré, metge de família de Reus de l'ICS, pretén avaluar un programa educatiu dirigit als professionals per millorar la seguretat dels pacients diabètics.

   Més Informació  
 • Gacela.Net

  La formació de l'aplicatiu Gacela.Net es va iniciar a l'hospital al mes de juny. S'han realitzat diverses sessions informatives i un parell de cursos adreçats, en principi, a la direcció d'infermeria.

   Més Informació  
 • AGENDA

  Relació de cursos, jornades i congressos d'interès

   Més Informació  
Pujar
Tecnologies
 • Infermeres de l'ICS Camp de Tarragona utilitzen Tablets PC a les visites domiciliàries de les persones fràgils

  Les noves tecnologies donen suport a les infermeres, Gestores de Casos, amb ordinadors portàtils que faciliten la recollida i la transcripció de la informació del pacient en el mateix moment de la visita al domicili.

   Més Informació  
 • ARGOS

  Adjuntem tres enllaços amb informació relacionada amb la implantació del nou sistema d'informació assistencial per als hospitals de l'Institut Català de la Salut, dins el projecte ARGOS de modernització de l'ICS.

   Més Informació  
Pujar
Camp de Tarragona
 • "Naixem buscant amor i morim buscant amor"

  El passat 26 de juny la gerència territorial de l'ICS Camp de Tarragona va organitzar una Jornada de treball amb el conferenciant internacional i soci fundador de ITER Consultores, Emilio Duró. SomICS li va fer una entrevista al final de la Jornada i Emilio Duró no va decebre, on amb cada resposta hi havia un missatge clar, directe i ple d'entusiasme.

   Més Informació  
 • “Trobem més trastorns de l'estat d'ànim o mentals, el conegut com dol migratori”

  SomICS s'ha posat en contacte amb Mònica Anguela, referent de l'ICS a la ciutat de Reus d'agents comunitaris de Salut i Immigració, el que es coneix com "mediació cultural". També hem parlat amb Fàtima Baraa, agent comunitària de Salut i Immigració al Servei d'Atenció Primària de Reus.

   Més Informació  
 • Jornada "El Programa Salut i Escola a la Regió Sanitària Camp de Tarragona: Una experiencia d'atenció a la comunitat"

  El passat dia 6 de juny es va celebrar la Jornada de Treball sobre el Programa Salut I Escola a la Regió Sanitària. El desplegament del programa Salut i Escola el curs 2004-2005 va comportar adreçar els esforços, a la formació bàsica dels seus agents i facilitar els aspectes organitzatius i estructurals per al seu desplegament.

   Més Informació  
 • Directius del SAP Costa de Ponent visiten el CAP Salou

  El passat 9 de juliol un grup de directius del Servei d'Atenció Primària de Costa de Ponent va fer una visita al Centre d'Atenció Primària de Salou per conèixer la dinàmica de treball del Centre Sanitari.

   Més Informació  
Pujar
Societat i Cultura
 • ENTREVISTA. Fernando Vizcarro Bosch, president del Col·legi de Metges de Tarragona

  SomICs es va posar en contacte amb el nou president del Col·legi Oficial de Metges de Tarragona, el Dr. Fernando Vizcarro Bosch. El Dr. Vizcarro ens va rebre al seu despatx i va respondre amb molta amabilitat a totes les preguntes que li varem fer.

   Més Informació  
 • Sant Magí 2008

  Del 15 al 19 d'agost podeu gaudir de les Festes de Sant Magí, a la ciutat de Tarragona.

   Més Informació  
Pujar
 • La batalla del Ebro, 70 años después

  Un viaje a pie para conciliar la Historia con la Geografía y una invitación a una excursión y a una reflexión.

   Més Informació  
Pujar
Un a Un
 • L'Equip d'Atenció Primària de Falset es reuneix amb Marina Geli

  El passat mes de juliol la consellera de Salut, Marina Geli, va visitar el Priorat per inaugurar dos consultoris, a Bellmunt del Priorat i a la Vilella Baixa. El dia abans Geli es va reunir amb l'Equip de Falset per conèixer les seves inquietuds i necessitats.

   Més Informació  
Pujar