Nº 11 setembre 2008 Contacta   Edicions anteriors   Imprimir
Editorial   Notícies   Formació, Recerca i Universitat   Tecnologies 
  Camp de Tarragona   Societat i Cultura   Un a Un 

ENTREVISTA a Josep Fèlix Ballesteros, alcalde de la ciutat de Tarragona


Aprofitant que és un any de celebracions amb el 40è aniversari de l'Hospital Joan XXIII, el primer aniversari de la nostra revista SomICS, i que ens trobem en plenes Festes de Santa Tecla  en el moment de fer l'entrevista  hem volgut entrevistar al primer ciutadà de Tarragona i conèixer el present i el futur de la Sanitat tarragonina des de la seva perspectiva, com ciutadà, i des del seu posicionament, com alcalde. Josep Fèlix Ballesteros va demostrar durant l'entrevista un altíssim coneixement de la situació i de les necessitats de la Sanitat local. [Més Informació]
ENTREVISTA a Belén Escalada, coordinadora territorial del Pla Director d'Immigració.
 [Més Informació]

La Salut Bucodental de l'ICS a Tarragona elimina la llista d'espera de cirurgia de cordals
[Més Informació]

Angel Vila publica a Lancet Infectious Diseases
[Més Informació]

SomICS FA UN ANY
[Més Informació]


ENTREVISTA a Josep Maria Bofarull Bosch, metge pediatre emèrit de Reus.
Josep Maria Bofarull ha treballat tota la vida, més de 35 anys, a la mateixa empresa de serveis, l'Institut Català de la Salut, i fa més de 10 anys que treballa al CAP Sant Pere de Reus, especialitzat en adolescents i trastorns alimentaris. Actualment està esperant que es faci oficial el seu nomenament com a metge emèrit. En aquesta entrevista fem un repàs a la seva trajectòria professional. [Més Informació]


Nº 11 setembre 2008 Contacta   Edicions anteriors   Imprimir
Editorial   Notícies   Formació, Recerca i Universitat   Tecnologies 
  Camp de Tarragona   Societat i Cultura   Un a Un 
Editorial
 • Editorial

  El Director d'Atenció Primària de l'ICS Camp de Tarragona, Dr. Jordi Daniel, fa un resum de l'activitat del darrer any i destaca el projecte sobre "l'atenció a la demanda per part d'infermeria" i la "protocol·lització de l'atenció en la patologia aguda".

   Més Informació  
Pujar
Notícies
 • Ana Mª Martin Lorente, nova directora de l'Àrea Bàsica de Torreforta-La Granja

  La nova directora de l'Àrea Bàsica de Salut Torreforta-La Granja és metge de Família i té experiència assistencial a l'Hospital Joan XXIII i als CAP's de Bonavista, Salou i Torreforta.

   Més Informació  
 • Campanya de vacunació antigripal 2008

  La campanya s'iniciarà el dia 1 d'octubre i finalitzarà el dia 30 de novembre.

   Més Informació   Fitxer Adjunt  
Pujar
 • Xavier Saballs, nou director de Recursos Humans de l'Institut Català de la Salut

  El Consell d'Administració de l'Institut Català de la Salut (ICS), reunit en sessió plenària el dimarts 16 de setembre, ha designat Xavier Saballs i Bruell com a nou director de Recursos Humans de l'organització.

   Més Informació  
 • Nova Revista d'Innovació Sanitària i Atenció Integrada (RISAI)

  El proper dia 30 de setembre tindrà lloc, a Barcelona, la presentació de la nova revista digital, per donar a conèixer les iniciatives en innovació i integració de serveis de salut.

   Més Informació  
Pujar
 • Una eina informàtica en nou idiomes ajudarà els professionals de l'ICS a comunicar-se amb els usuaris estrangers

  El traductor adquirit per l'Institut Català de la Salut està disponible a l'e-CAP i a la intranet i ofereix més de 1.000 preguntes de forma bilingüe per realitzar una exploració física, donar informació sobre els serveis sanitaris o oferir les pautes de medicació.

   Més Informació  
Pujar
Formació, Recerca i Universitat
 • ENTREVISTA a Francesc Vidal, director científic de l'Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili.

  El Dr. Francesc Vidal, cap clínic de malalties infeccioses del servei de medicina interna de l'Hospital Universitari Joan XXIII, va ser nomenat el passat mes de juliol nou director científic de l'Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili. SomICS volia entrevistar un dels nostres grans professionals per conèixer una mica més sobre aquest Institut d'nvestigació.

   Més Informació  
 • Formació Continuada IDI

  El Servei de Diagnòstic per la Imatge de l'Hospital organitza dos cursos de formació continuada: "Introducció al TAC Multital/MDT" i "Protecció radiològica i control de qualitat en tomografia computeritzada".

   Més Informació  
Pujar
 • Angel Vila publica a Lancet Infectious Diseases

  El Tècnic en Salut del Servei d'Atenció Primària Tarragona-Valls, Dr. Àngel Vila, va publicar a la revista internacional Lancet Infectious Diseases l'article titulat "eIs the pneumococcal polysaccharide vaccine effective in preventing pneumonia?"

   Més Informació   Fitxer Adjunt  
 • S'obre la inscripció per interessats en desenvolupament directiu

  La Gerència Territorial, continuant el seu programa de formació, organitza un Taller de Desenvolupament per Directius de tots els nivells assistencials, en l'entorn sanitari. Està obert a professionals amb càrrec de responsabilitat o persones interessades.

   Més Informació  
Pujar
 • AGENDA

  Relació de cursos, jornades i congressos d'interès.

   Més Informació  
Pujar
Tecnologies
 • ARGOS

  Adjuntem tres enllaços amb informació relacionada amb la implantació del nou sistema d'informació assistencial per als hospitals de l'Institut Català de la Salut, dins el projecte ARGOS de modernització de l'ICS.

   Més Informació  
Pujar
Camp de Tarragona
 • Nous mòduls per ampliar el CAP Torreforta

  Al Centre d'Atenció Primària de Torreforta s'han instal·lat uns mòduls prefabricats per tal de poder ampliar l'espai per donar un millor servei. Els mòduls estan separats de la façana dreta de l'edifici ja que calia conservar la sortida d'emergència

   Més Informació   Fitxer Adjunt  
Pujar
 • La Salut Bucodental de l'ICS a Tarragona elimina la llista d'espera de cirurgia de cordals

  El Servei de Maxilofacial de l'Hospital Joan XXIII i la Unitat de Salut Bucondental de l'Atenció Primària van començar amb el projecte l'any 2003 per reduir una llista d'espera que era de gairebé dos anys.

   Més Informació   Fitxer Adjunt  
 • L'accident de treball

  L'article 115 de la Llei General de la Seguretat Social defineix l'accident de treball com "tota lesió corporal que el treballador pateixi amb ocasió o com a conseqüència del treball que executi per compte aliena."

   Més Informació  
Pujar
 • ENTREVISTA a Belén Escalada, coordinadora territorial del Pla Director d'Immigració.

  "Les comunitats més nombroses que hem d'atendre són els marroquins i els senegalesos"

   Més Informació  
Pujar
Societat i Cultura
 • ENTREVISTA a Josep Fèlix Ballesteros, alcalde de la ciutat de Tarragona

  Aprofitant que és un any de celebracions amb el 40è aniversari de l'Hospital Joan XXIII, el primer aniversari de la nostra revista SomICS, i que ens trobem en plenes Festes de Santa Tecla "en el moment de fer l'entrevista " hem volgut entrevistar al primer ciutadà de Tarragona i conèixer el present i el futur de la Sanitat tarragonina des de la seva perspectiva, com ciutadà, i des del seu posicionament, com alcalde. Josep Fèlix Ballesteros va demostrar durant l'entrevista un altíssim coneixement de la situació i de les necessitats de la Sanitat local.

   Més Informació  
 • Bicicletada popular per personal de l'Institut Català de la Salut i familiars

  Dins dels actes de celebració del 25è aniversari de l'ICS i també del 40è aniversari de l'Hospital Joan XXIII, el proper dissabte 27 de setembre s'organitza una bicicletada popular a la ciutat de Tarragona

   Més Informació   Fitxer Adjunt  
Pujar
 • ENTREVISTA a Josep Maria Bofarull Bosch, metge pediatre emèrit de Reus.

  Josep Maria Bofarull ha treballat tota la vida, més de 35 anys, a la mateixa empresa de serveis, l'Institut Català de la Salut, i fa més de 10 anys que treballa al CAP Sant Pere de Reus, especialitzat en adolescents i trastorns alimentaris. Actualment està esperant que es faci oficial el seu nomenament com a metge emèrit. En aquesta entrevista fem un repàs a la seva trajectòria professional.

   Més Informació  
Pujar
Un a Un