Nº 13 novembre 2008 Contacta   Edicions anteriors   Imprimir
Editorial   Notícies   Formació, Recerca i Universitat   Evidència Científica 
  Tecnologies   Camp de Tarragona   Un a Un 

Sopar de Cloenda del 40è. Aniversari i Homenatge als Professionals Jubilats de l'Hospital Joan XXIII


El divendres 7 de novembre es va celebrar l'últim acte del 40è. Aniversari de l'Hospital Joan XXIII, després de dotze mesos d'actes científics, lúdics i esportius que han recordat als nostres professionals i a la ciutat de Tarragona que fa 40 anys va endegar-se un projecte sanitari que es deia 'Residencia Sanitaria Juan XXIII'. [Més Informació]
Màxima participació a la I Jornada de Toco-Ginecologia de l'ICS Camp de Tarragona [Més Informació]

L'Institut Català de la Salut i l'Ajuntament de Tarragona posen en marxa 'Tarragona Camina" [Més Informació]

L'Hospital Joan XXIII s'apunta a la innovació tecnològica  [Més Informació]

Dia Mundial de la Diabetis [Més Informació]


Enric Argelagués, nou director gerent de l'Institut Català de la Salut
El Govern de la Generalitat ha aprovat el nomenament d'Enric Argelagués com a nou director gerent de l'Institut Català de la Salut. Nascut a Barcelona l'any 1950, és llicenciat en Medicina i Cirurgia i té el títol d'especialista en Hemtalogia i Hemoteràpia. Ha treballat com a metge a l'Hospital Clínic i Provincial de Barcelona, a l'Hospital Vall d'Hebron, a l'Hospital de la Santa Creu i de Sant Pau i a l'Hospital Germans Trias i Pujol, on ha estat cap de secció del Servei d'Hematologia i Hemoteràpia. [Més Informació]


Nº 13 novembre 2008 Contacta   Edicions anteriors   Imprimir
Editorial   Notícies   Formació, Recerca i Universitat   Evidència Científica 
  Tecnologies   Camp de Tarragona   Un a Un 
Editorial
 • Editorial

  Els 40 anys de Joan XXIII, el millor referent per mirar el futur.

   Més Informació  
Pujar
Notícies
 • Dia Mundial de la Diabetis

  l'Hospital Joan XXIII i l'Ajuntament de Tarragona en col·laboració amb l'Associació de Diabètics de les Comarques Tarragonines van participar el divendres passat, 14 de novembre, Dia Mundial de la Diabetis, a la campanya de commemoració que impulsa la Federació Internacional de Diabetis (FID).

   Més Informació  
 • Sopar de Cloenda del 40è. Aniversari i Homenatge als Professionals Jubilats de l'Hospital Joan XXIII

  Divendres 7 de novembre, es va celebrar l'últim acte del 40è. Aniversari de l'Hospital Joan XXIII. Han estat dotze mesos d'actes científics, lúdics i esportius que han recordat als nostres professionals i a la ciutat de Tarragona que fa 40 anys va endegar-se un projecte sanitari que es deia 'Residencia Sanitaria Juan XXIII'.

   Més Informació  
 • Enric Argelagués, nou director gerent de l'Institut Català de la Salut

  El Govern de la Generalitat ha aprovat el nomenament d'Enric Argelagués com a nou director gerent de l'Institut Català de la Salut. Nascut a Barcelona l'any 1950, és llicenciat en Medicina i Cirurgia i té el títol d'especialista en Hemtalogia i Hemoteràpia. Ha treballat com a metge a l'Hospital Clínic i Provincial de Barcelona, a l'Hospital Vall d'Hebron, a l'Hospital de la Santa Creu i de Sant Pau i a l'Hospital Germans Trias i Pujol, on ha estat cap de secció del Servei d'Hematologia i Hemoteràpia.

   Més Informació  
 • L'Institut Català de la Salut i l'Ajuntament de Tarragona posen en marxa 'Tarragona Camina"

  Totes les Àrees Bàsiques de Salut de la ciutat i barris de Tarragona van començar a 'caminar' la passada setmana (3 a 7 de novembre) incorporant a la seva cartera de serveis el programa comunitari d'exercici físic 'Anem a caminar', originari de l'ICS i liderat per infermeria. L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, va donar el tret de sortida al 'Tarragona Camina' amb la caminada que es va iniciar al CAP Jaume I.

   Més Informació  
Pujar
Formació, Recerca i Universitat
 • XIX Reunió Espanyola del Grup de Treball de Malalties Infeccioses de la SEMICYUC

  Els propers dies 20 i 21 de novembre, l'Hotel Caribe de Port Aventura acollirà la XIX Reunión Nacional del Grupo de Trabajo de Enfermedades Infecciosas de la Sociedad Española de Medicina Intensiva, Crítica y Unidades Coronarias (SEMICYUC).

   Més Informació   Fitxer Adjunt  
 • Jornada d'Actualització en Vacunes 2008 Camp de Tarragona

  El Palau de la Diputació de Tarragona acollirà el proper dijous 20 de novembre la Jornada d'Actualització en Vacunes 2008 Camp de Tarragona

   Més Informació   Fitxer Adjunt  
Pujar
 • L'estudi TABES obté el premi a la millor comunicació oral al IX Congrés de l'AIFICC celebrat a Salou

  Cristina Rey i Marisa Barrera, infermeres de l'Àrea Bàsica de Salut Reus-IV i Torreforta, van recollir el premi a la millor comunicació oral al IX Congrés de l'Asociació d'Infermeria Familiar i Comunitària de Catalunya

   Més Informació  
 • La Unitat Docent de l'Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona amplia els seus espais

  El passat 31 d'octubre la Unitat Docent de l'Hospital Universitari Joan XXIII va informar en roda de premsa sobre l'ampliació dels seus espais amb la construcció dels mòduls situats al costat del Sociosanitari Francolí. El projecte està finançat pel CatSalut i l'Institut Català de la Salut, i la Universitat Rovira i Virgili farà la dotació dels nous equipaments i d'un Laboratori d'habilitats per a les pràctiques dels alumnes.

   Més Informació  
Pujar
 • AGENDA

  Relació de cursos, jornades i congressos d'interès

   Més Informació  
Pujar
Evidència Científica
 • Nota informativa sobre el calendari d'incorporació de la vacunació contra el virus del papil·loma humà en el calendari de vacunacions sistemàtiques de Catalunya

  La vacunació es durà a terme en l'àmbit escolar durant el curs 2008-2009, a sisè d'educació primària, on habitualment assisteixen les noies d'entre 11 i 12 anys d'edat.

   Més Informació   Fitxer Adjunt  
Pujar
Tecnologies
 • L'Hospital Joan XXIII s'apunta a la innovació tecnològica

  El passat dissabte 15 de novembre es va posar en marxa el Projecte ARGOS Assistencial de digitalització i informatització de l'Hospital Universitari Joan XXIII, en coordinació amb tots els Centres de Salut i altres serveis comunitaris de l'ICS al Camp de Tarragona que ja estaven informatitzats amb l'e-cap i Echos.

   Més Informació  
 • ARGOS

  Adjuntem tres enllaços amb informació relacionada amb la implantació del nou sistema d'informació assistencial per als hospitals de l'Institut Català de la Salut, dins el projecte ARGOS de modernització de l'ICS.

   Més Informació  
Pujar
Camp de Tarragona
 • Màxima participació a la I Jornada de Toco-Ginecologia de l'ICS Camp de Tarragona

  La Gerència Territorial va organitzar el passat 4 de novembre a l'Hotel Ciutat de Tarragona la I Jornada de Toco-Ginecologia. La Jornada va tractar temes de màxima actualitat com les anomalies congènites o el part natural i va comptar amb la participació de professionals de tots els proveïdors de salut del territori, tant hospitalaris com de l'Atenció Primària. El número de participants va superar les previsions.

   Més Informació  
 • ICS i GiPSS augmenten el servei de Rehabilitació i Fisioteràpia d'Atenció Primària de Salou

  A partir del passat 1 de novembre, Salou té una nova metgessa rehabilitadora, el servei roman obert al migdia i els fisioterapeutes utilitzen ordinadors portàtils, Tablets PC, per a les visites domiciliàries.

   Més Informació  
Pujar
Un a Un
 • L'Hospital de Dia, alternativa consolidada a tractaments complexes.

  El nou Hospital de Dia de l'Hospital Universitari Joan XXIII ofereix espais, tecnologia i comoditat per l'usuari i els professionals.

   Més Informació   Fitxer Adjunt  
 • Unitat de Treball Social de Joan XXIII, 36 anys donant servei

  La Unitat de Treball Social és un servei especialitzat dedicat a orientar i transformar aquelles situacions que, amb motiu de la malaltia i de l'ingrés, generen malestar o desajustament a les persones, ja sigui de tipus relacional, emocional, econòmic o altres. Aquesta Unitat pretén donar una atenció personalitzada al malalt i un suport a la família per ajudar a resoldre els problemes socials i desenvolupar les seves capacitats i recursos per millorar el seu benestar i qualitat de vida.

   Més Informació  
Pujar