Nº 17 maig 2010Contacta   Edicions anteriors   Imprimir
Editorial   Camp de Tarragona   Formació, Recerca i Universitat   Socials i solidaris   Notícies   Tecnologies

L'ICS Camp de Tarragona fa actes d'acollida i comiat pels residents


Divendres dia 21 de maig es va fer l'acte d'acollida i de comiat dels nous metges i llevadores residents que iniciaran o han fet el seu període de formació especialitzada a les unitats docents de l'ICS Camp de Tarragona. Enguany, s'incorporen 53 nous residents de primer any a les diferents especialitats d'hospital i d'atenció primària, i en marxen 45 que ja han acabat la seva formació. [Més Informació] 

Editorial
[Més Informació]

La Universitat Rey Juan Carlos premia vàries professionals de l'ICS Camp de Tarragona
[Més Informació]

Marina Geli inaugura el nou Consultori local de Bràfim 
[Més Informació]

L'ICS Camp de Tarragona celebra el Dia Mundial de la Infermeria
[Més Informació]


El Servei d'Urologia de Joan XXIII injecta "bótox" per tractar la bufeta hipercativa

El Servei d'Urologia de l'Hospital Universitari Joan XXIII, que dirigeix el Dr. Segarra Tomás, ha incorporat la injecció de toxina botulínica en el tractament de la bufeta hiperactiva sense resposta a fàrmacs anticol·linèrgics. La resposta clínica en els pacients ha estat favorable, de manera que l'any 2010 serà l'any de consolidació d'aquesta teràpia a la província de Tarragona. [Més Informació]

 

Nº 17 maig 2010Contacta   Edicions anteriors   Imprimir
Editorial   Camp de Tarragona   Formació, Recerca i Universitat   Socials i solidaris   Notícies   Tecnologies
Editorial
 • Editorial

  Aquest mes de maig el conjunt de l'organització ha generat resultats que mereixen especial reconeixement. En primer lloc, cal destacar la llicenciatura de la 26a. promoció de metges de la Facultat de Medicina de la URV, apadrinada per l'Hospital Universitari Joan XXIII. S'han graduat 4 llevadores, 45 metges especialistes han finalitzat la seva formació a l'ICS Camp de Tarragona i 53 més han iniciat la seva residència en alguna de les 22 especialitats, inclosa la de Medicina Familiar i Comunitària.

   Més Informació  
Pujar
Camp de Tarragona
 • Premi de Qualitat per a un treball sobre l'ús de la càmera no midriàtica

  Un grup de treball multidisciplinar de l'ICS Camp de Tarragona guanya el primer premi en el curs de postgrau de Gestió de Qualitat en l'Atenció Primària.

   Més Informació  
 • L'ICS Camp de Tarragona fa actes d'acollida i comiat pels residents

  Divendres dia 21 de maig es va fer l'acte d'acollida i de comiat dels nous metges i llevadores residents que iniciaran o han fet el seu període de formació especialitzada a les unitats docents de l'ICS Camp de Tarragona. Enguany, s'incorporen 53 nous residents de primer any a les diferents especialitats d'hospital i d'atenció primària, i en marxen 45 que ja han acabat la seva formació.

   Més Informació  
Pujar
 • La Universitat Rey Juan Carlos premia vàries professionals de l'ICS Camp de Tarragona

  La Universitat Rey Juan Carlos va premiar a Paulina Orrego, Pilar Palacios, M. Teresa Salvador i Elisabet Romero, pels seus treballs presentats al "II Curso de Gestión de Proyectos" que va tenir lloc a Madrid el mes d'octubre de l'any passat.

   Més Informació  
 • Marina Geli inaugura el nou Consultori local de Bràfim

  La consellera de Salut, Marina Geli, va inaugurar el 19 de maig el nou Consultori local de Bràfim, que pertany a l'Àrea Bàsica de Salut Alt Camp Est, gestionada per l'ICS Camp de Tarragona. La consellera va estar acompanyada pel director de Salut a Tarragona, Joaquim Pellejà; l'alcalde de Bràfim, Joan-Josep Raventós; l'adjunt a la gerència de l'ICS Camp de Tarragona, Llorenç Mairal, i pel director d'Atenció Primària, Josep Bítria, entre d'altres directius.

   Més Informació  
Pujar
 • Uns 200 professionals de tot el territori participen en la II Jornada de l'ASSIR

  El passat 13 de maig va tenir lloc a l'Hotel Ciutat de Tarragona la II Jornada de l'ASSIR, organitzada pel grup de gestió territorial de l'ASSIR de l'ICS Camp de Tarragona. La jornada va ser un èxit de participació, amb uns 200 professionals de tot el Camp de Tarragona i dels diferents proveïdors de Salut del territori. En aquesta jornada es van reunir professionals especialistes: llevadores, obstetres, ginecòlegs, uròlegs i diplomats d'infermeria del nostre àmbit fins a Vinaròs, que van tractar temes de prevenció, quirúrgics i psicològics relacionats amb patologies ginecològiques i de mama.

   Més Informació  
Pujar
Formació, Recerca i Universitat
 • Llevadores de Joan XXIII, premiades en un congrés a València

  Els passats dies 6 i 7 de maig es va celebrar a València el I Congrés de l'Associació de Comares de la Comunitat Valenciana. Les llevadores de l'Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona, Edurne Zazpe, Laura Piñol, Alaitz Garitonandía Monteagudo, Francesca Duran, Rosa Garcia i Concepció Illana, van rebre el primer premi a la millor comunicació oral amb el treball titulat "Actuación de la matrona ante la muerte perinatal en el ámbito hospitalario".

   Més Informació  
 • Nou aplicatiu per accedir a tota l'oferta formativa de l'Hospital i de l'Atenció Primària

  El 24 de maig es va posar en funcionament una nova eina informàtica territorial que permetrà consultar tota l'oferta formativa de l'ICS Camp de Tarragona (Hospital i Primària), inscriure's als cursos oferts, consultar les inscripcions als cursos disponibles i rebre notificacions mitjançant el correu electrònic de cadascú sobre l'estat de la inscripció realitzada.

   Més Informació  
Pujar
Socials i solidaris
 • Tarragona-7 debat sobre "Quin barri volem?"

  L'Associació de Veïns de Sant Salvador i Sant Ramon va organitzar una jornada de debat titulada "Millora de la qualitat de vida del barri de Sant Salvador i Sant Ramon" que va tenir lloc a la Sala d'Actes del Centre Cívic del barri. Durant la Jornada es van debatre temes com: cultura, educació, lleure i esport; urbanisme i medi ambient; salut i benestar social; cohesió social, convivència i seguretat ciutadana; i comunicació i participació ciutadana.

   Més Informació  
Pujar
Notícies
 • L'ICS Camp de Tarragona celebra el Dia Mundial de la Infermeria

  Amb motiu de la celebració, el 12 de maig, del Dia Internacional de la Infermeria, el col·lectiu d'infermeria de l'Hospital Joan XXIII va editar un vídeo promocional de la seva tasca que es pot veure en la pantalla del vestíbul, i va fer un pòster que també es troba al mateix vestíbul. El vídeo i el pòster formen part de diferents activitats desenvolupades durant la setmana de la Infermeria.

   Més Informació  
 • La Unitat de Rehabilitació d'Atenció Primària presenta la Memòria d'Activitats 2009

  El divendres 14 de maig, el coordinador de la Unitat de Rehabilitació i Fisioteràpia d'Atenció Primària de l'ICS Camp de Tarragona, Dr. Ignasi Pascual, va presentar la Memòria d'Activitats de l'any 2009 a tots els professionals de Rehabilitació i Fisioteràpia de la Unitat, que està gestionada conjuntament per l'ICS Camp de Tarragona i l'empresa GiPSS. El director d'Atenció Primària de l'ICS Camp de Tarragona, Dr. Josep Bítria, va assistir a la presentació i va fer la cloenda de l'esdeveniment.

   Més Informació  
 • El Servei d'Urologia de Joan XXIII injecta "bótox" per tractar la bufeta hipercativa

  El Servei d'Urologia de l'Hospital Universitari Joan XXIII, que dirigeix el Dr. Segarra Tomás, ha incorporat la injecció de toxina botulínica en el tractament de la bufeta hiperactiva sense resposta a fàrmacs anticol·linèrgics. La resposta clínica en els pacients ha estat favorable, de manera que l'any 2010 serà l'any de consolidació d'aquesta teràpia a la província de Tarragona.

   Més Informació  
 • Jornada Gastronòmica Mexicana

  El divendres 21 de maig va tenir lloc a la cafeteria interna de l'Hospital Joan XXIII la tercera Jornada Gastronòmica, aquesta dedicada a Mèxic, així que es podrà degustar plats típics del país de Centreamèrica com "Nachos con guacamole", "Aritos" de ceba, frijoles, burritos, carn enchilada o Llobarro a la "Veracruzana". Les dues jornades gastronòmiques anteriors van ser de menjar asiàtic i asturià.

   Més Informació  
 • Reumatòlegs de Joan XXIII participen al Congrés Nacional celebrat a Tarragona

  Els facultatius de la Unitat de Reumatologia, Dr. Ramon Fontova, Dra. María José Poveda i Dra. Sonia Castro, van formar part del comitè local del XXXVI Congrés Nacional de Reumatologia que va tenir lloc a Tarragona els dies 19, 20 i 21 de maig. A més, els professionals sanitaris de l'Hospital Joan XXIII van participar en diferents taules de debat com a moderadors. Hi ha més informació del programa científic del congrés a la pàgina web de la Sociedad Española de Reumatología: www.ser.es.

   Més Informació  
 • "Pacient Expert" comença al CAP Llibertat de Reus

  Durant el mes de maig ha començat el programa "Pacient Expert" al CAP Llibertat de Reus els dimecres a les sis de la tarda. El "Pacient Expert" és un programa que va posar en marxa l'Institut Català de la Salut i que es tracta d'una singular i pionera iniciativa, basada en experiències desenvolupades en altres països com la Gran Bretanya, en que, mitjançant l'intercanvi de coneixements entre un "Pacient Expert" amb la resta de pacients, promoure canvis d'hàbits que millorin la qualitat de vida de tots ells i la seva convivència amb la malaltia

   Més Informació  
Pujar
Tecnologies
 • Els usuaris de l'Hospital Joan XXIII tenen accés lliure a Internet pel sistema wi-fi

  Els pacients ingressats en les plantes de l'Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona i els seus acompanyants poden gaudir d'accés lliure a Internet gràcies a la recent instal·lació del sistema wi-fi de connexió sense cables. Aquest nou servei de cara als ciutadans s'ha posat en marxa amb la voluntat de millorar la seva confortabilitat durant l'estada al centre hospitalari.

   Més Informació  
Pujar