Nº 1 setembre 2007 Contacta   Edicions anteriors   Imprimir
Editorial   Notícies   Formació, Recerca i Universitat   Evidència Científica 
  Tecnologies   Camp de Tarragona   Societat i Cultura   El Racó de l´Usuari 

Entra en vigor la Llei 8/2007, de 30 de juliol, de l'Institut Català de la SalutEl passat 4 d'agost va entrar en vigor la nova Llei de l'ICS, que el configura com una empresa pública de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia i autonomia funcional i de gestió. Un dels propòsits principals de la Llei és la descentralització territorial, apropant la presa de decisions assistencials als ciutadans. [Més Informació]
Funcionament de l'Assessoria Jurídica de la Gerència Territorial del Camp de Tarragona
[Més Informació]

Jornada d'Intercanvi d'Experiències a Tarragona
[Més Informació]

Es constitueix el nou patronat de l'Institut Universitari de Recerca Pere Virgili
[Més Informació]

Cornudella del Montsant, 1a Àrea Bàsica de Salut de Catalunya connectada per videoconferència
[Més Informació]


40è aniversari de l'Hospital Universitari de Tarragona Joan XXIII
Al llarg dels propers números del SomICS, anirem parlant amb aquelles persones que, l'any 1967 eren a l'hospital i ara, l'any 2007, hi segueixen treballant. [Més Informació]

                


Nº 1 setembre 2007 Contacta   Edicions anteriors   Imprimir
Editorial   Notícies   Formació, Recerca i Universitat   Evidència Científica 
  Tecnologies   Camp de Tarragona   Societat i Cultura   El Racó de l´Usuari 
Editorial
 • La modernització de l'ICS

  A l'ICS, com a primera organització sanitària del país, li era imprescindible un procés de modernització a fons.

   Més Informació  
Notícies
 • Incidències al CAP Torreforta - La Granja

    Durant el mes d'agost, el CAP Torreforta - La Granja ha sofert diverses incidències que han modificat l'activitat diària del centre. 

   Més Informació  
 • Entra en vigor la Llei 8/2007, de 30 de juliol, de l'Institut Català de la Salut

   El passat 4 d'agost va entrar en vigor la nova Llei de l'ICS, que el configura com una empresa pública de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia i autonomia funcional i de gestió. Un dels propòsits principals de la Llei és la descentralització territorial, apropant la presa de decisions assistencials als ciutadans. 

   Més Informació   Fitxer Adjunt  
 • Es constitueix el nou patronat de l'Institut Universitari de Recerca Pere Virgili

   L'Institut Català de la Salut, la Universitat Rovira i Virgili, el Grup SAGESSA i l'Institut Pere Mata uneixen esforços per crear un Institut de Recerca d'excel·lència a la nostra demarcació: el Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre. 

   Més Informació  
 • Sanitaris russos es fixen en el model de gestió de l'Atenció Primària de l'ICS a Tarragona

  Una delegació de sanitaris de la ciutat de Volgograd, l'antiga Stalingrad, va visitar el passat mes de juliol els Centres d'Atenció Primària de Sant Pere i Sant Pau i de Salou, per conèixer el model sanitari de gestió de l'Atenció Primària de l'Institut Català de la Salut.

   Més Informació  
 • Cornudella del Montsant, 1a Àrea Bàsica de Salut de Catalunya connectada per videoconferència

   Els consultoris locals dels quatre nuclis principals de l'Àrea Bàsica (ABS) de Cornudella del Montsant: Cornudella, Prades, Ulldemolins i Poboleda, ja estan connectats per videoconferència, com a conseqüència dels bons resultats del programa pilot que l'ICS va impulsar a Prades l'estiu de 2005 amb una webcam, i del suport del Departament de Salut per millorar els equips de videoconferència.

   Més Informació  
 • Guia de la Bona Pràctica en la Recerca en Ciències de la Salut de l'Institut Català de la Salut

  Aquesta Guia és un document que traça el marc general en el qual s'ha de desenvolupar el treball dels centres i dels seus grups de Recerca.

   Més Informació   Fitxer Adjunt  
Formació, Recerca i Universitat
 • La Infermeria accedeix al Doctorat

  El passat dia 18 de juny de 2007 es va celebrar a la Universitat Rovira i Virgili (URV) l'acte de clausura de la primera promoció del Màster Oficial en Ciències de la Infermeria, títol que permet l'accés al Doctorat en infermeria per primera vegada a la història del nostre país.

   Més Informació   Fitxer Adjunt  
 • Agenda

  Relació de Cursos, Jornades i Congresos d'interès.

   Més Informació  
 • Línies de Recerca d'Atenció Primària

  El pas més important en la Recerca d'aquests últims anys en la nostra Direcció d'Atenció Primària de Tarragona i Reus ha estat aconseguir crear una estructura estable de suport a la Recerca i una especialització de la mateixa en determinats camps.

   Més Informació  
 • "Efectivitat d'un programa comunitari integrat en l'escola per reduïr la incidència de tabaquisme entre els escolars d'ESO"

  Empar Valdivieso, infermera d'atenció primària i membre de la Unitat de Suport a la Recerca d'Atenció Primària de Tarragona i Reus, és la investigadora principal d'aquest projecte becat amb un FIS del "Instituto Carlos III".

   Més Informació  
 • Curs Acadèmic 2007-2008 a la Unitat Docent de l'Hospital Universitari Joan XXIII (UDHJ23)

  El 17 de setembre, inauguració oficialment el Cus Acadèmic 2007-2008, amb uns 45 alumnes de Medicina del quart curs i 39 alumnes de cinquè de Medicina.

   Més Informació  
 • Línies de Recerca de l'Hospital Universitari Joan XXIII

  Ja fa més de 10 anys que la Unitat de Recerca del nostre Hospital va començar a caminar per donar resposta a la creixent demanda d'investigació amb suport experimental que s'estava produint al nostre entorn. Des d'aleshores, l'increment en la producció científica de l'Hospital ha estat progressiva any rere any, amb major participació dels diferents serveis i grups de recerca del Centre.

   Més Informació   Fitxer Adjunt  
Evidència Científica
 • Seguretat en l'ús de medicaments

   La seguretat en l'ús dels medicaments forma part dels programes de seguretat clínica i, per tant, esdevé una prioritat tant per les organitzacions com per les administracions i els professionals sanitaris que hi treballem.

   Més Informació  
 • Un nou consens internacional per classificar l'evidència

  L'any 2000 es crea el GRADE Working Group per establir un criteri comú internacional per classificar l'evidència, degut a la proliferació de classificacions i múltiples interpretacions.

   Més Informació   Fitxer Adjunt  
Tecnologies
 • Càmera de retina no midriàtica: una nova eina a l'abast del metge de família

  L'Atenció Primària del Camp de Tarragona disposa de dues càmeres de retina no midriàtica, afavorint el diagnòstic precoç de patologies retinianes.

   Més Informació  
 • Nova Sala d'Hemodinàmica a L'Hospital Universitari Joan XXIII

  L'equip millora la resolució, la seguretat i, per tant, la capacitat de resposta davant el malalt cardíac que cada cop té més necessitat d'alternatives d'alt nivell tecnològic a la cirurgia convencional.

   Més Informació   Fitxer Adjunt  
 • SAP - Projecte ARGOS

  Informació relacionada amb la implantació d'un nou sistema d'informació assistencial per als hospitals de l'Institut Català de la Salut, dins el projecte ARGOS de modernització de l'ICS.

   Més Informació  
Camp de Tarragona
 • Política Ambiental de l'Institut Català de la Salut

  L'ICS estableix la seva política ambiental d'acord amb la normativa, conscient de la necessitat de respectar el medi ambient.

   Més Informació  
 • Bones Pràctiques Ambientals (BPA)

  L'objecte d'aquest procediment és definir pautes d'actuació per a l'obtenció d'un ús racional dels recursos naturals, energètics i matèries primeres als centres.

   Més Informació   Fitxer Adjunt  
 • Funcionament de l'Assessoria Jurídica de la Gerència Territorial del Camp de Tarragona

  La nova Assessoria Jurídica de la Gerència Territorial dóna assessorament i suport jurídic a la institució i als seus professionals en qualsevol aspecte jurídic relacionat amb la seva professió.

   Més Informació   Fitxer Adjunt  
 • Jornada d'Intercanvi d'Experiències a Tarragona

  El proper 20 de setembre tindrà lloc a Tarragona una Jornada d'Intercanvi d'Experiències d'atenció comunitària.

   Més Informació  
Societat i Cultura