Accés al contingut
Accés al menú de la secció
Si no veieu correctament aquest butlletí, cliqueu aquí
#019
Butlletí
ICS Camp de Tarragona

Atenció Primària - Hospital U. Joan XXIII

04 agost 2010
 

:: Noticies destacades

El President José Montilla inaugura el nou Centre d’Alta Resolució de Salou

La millora de la capacitat resolutiva i de l’accessibilitat als especialistes de Joan XXIII reduirà les derivacions al Servei d’Urgències de l’Hospital de Tarragona. El president de la Generalitat, José Montilla, acompanyat per la consellera de Salut, Marina Geli, i l’alcalde de Salou, Pere Granados, va inaugurar el 22 de juliol el nou Centre d’Alta Resolució (CAR) de Salou gestionat per l’ICS. Representat l’ICS Camp de Tarragona, també van anar a l’esdeveniment la gerent territorial, Pilar Gavilán, el director d’Atenció Primària, Josep A. Bítria, i altres directius del territori i del mateix centre de salut.

 
Tornar a l'inici del butlletí
 
 

 

 

 
 
Tornar a l'inici del butlletí

:: Camp de Tarragona

Marina Geli inaugura el nou CAP de Vila-rodona

El centre té una superfície de 1.142 m2 i ha suposat una inversió aproximada d’uns 2.200.000 euros. La consellera de Salut, Marina Geli, va inaugurar el passat 27 de juliol el nou CAP de Vila-rodona. Geli va estar acompanyada pel director dels Serveis Territorials de Tarragona, Joaquim Pellejà, l’alcalde de Vila-rodona, Josep Maria Comas, la gerent territorial, Pilar Gavilán, el director d'Atenció Primària, Josep A. Bítria, la directora del SAP de Tarragona-Valls, Neus Saún, i els professionals del centre i altres directius.

 
 
Tornar a l'inici del butlletí
Publicada la “Memòria d’activitat 2009” de l’ICS Camp de Tarragona.

Ja es pot consultar la 'Memòria d'activitat i projectes de 2009' de l'ICS Camp de Tarragona.

 
 
Tornar a l'inici del butlletí
Dolça Cortasa assumeix la direcció de l’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona

Té quinze anys d’experiència en tasques directives de centres hospitalaris del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre. Dolça Cortasa Vidal ha assumit, des de l’1 de juliol, la direcció de centre de l’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona, en substitució de Xavier Villanova Sanfeliu, que ha passat a desenvolupar la seva tasca professional a la Gerència Territorial Metropolitana Nord de l’Institut Català de la Salut (ICS).

 
 
Tornar a l'inici del butlletí
L'Ajuntament de La Canonja rep els caminaires de Torreforta i Bonavista

La caminada va ser organitzada pels Equips d'Atenció Primària de Torreforta-La Granja i Bonavista-La Canonja

 
 
Tornar a l'inici del butlletí
Entrevista a Montse Capafons, referent de gestió de l’EAP Torreforta-La Granja.

“Resolem 50 visites diàries que no hi van a la consulta”

 
 
Tornar a l'inici del butlletí

:: Notícies

Premien l'Equip de Torreforta a les IV Jornades d'Innovació en AP

L'Equip d'Atenció Primària de Torreforta-La Granja ha estat premiat a les IV Jornades d'Innovació en Atenció Primària amb el treball Implantació de nous tipus de cites: administratives i telefòniques. Aquest és un projecte de millora de tot l'Equip d'Atenció Primària que es va desenvolupar durant el 2009 i que pretén desburocratitzar la consulta metge-infermera.

 
 
Tornar a l'inici del butlletí
Montse Inglés assoleix un excel·lent cum laude amb la tesi doctoral

L’objectiu del treball Eficacia de la Atención Primaria en pacientes con Enfermedad Pulmonar Obstructiva Crónica moderada y su evaluación económica és avaluar l'eficàcia sobre la qualitat de vida i els diversos factors predictius de la mortalitat i l'impacte econòmic d'un programa de fisioteràpia respiratòria estandarditzat realitzat a l'Atenció Primària amb malalts amb MPOC moderada als sis mesos de la seva implementació.

 
 
Tornar a l'inici del butlletí
Nous vigilants de seguretat a l'Hospital Joan XXIII

El dia 1 de juliol va iniciar la seva activitat al recinte del Parc Sanitari Joan XXIII la nova empresa adjudicatària dels serveis de seguretat, HALCON SEGURIDAD, que comportarà millores en la prestació d’aquest servei. El canvi més evident que es podrà observar, a banda de l’uniforme, és la presència de dos vigilants durante les 24 hores en lloc d’un vigilant i un auxiliar com fins ara. Els telèfons de seguretat seguiran sent els mateixos que fins ara: 1018, 85001 i 85002.

 
 
Tornar a l'inici del butlletí
Tres infermeres de Vascular premiades al Congrés Nacional de Madrid

Les infermeres del Servei de Cirurgia Vascular de Joan XXIII, Montse Segarra, Carme Fabra i Joana González, van ser premiades al Congrés Nacional d'Infermeria Vascular, celebrat a Madrid, pel seu treball Ética en la toma de decisiones enfermeras: el anciano ingresado. L'estudi es basa en sis entrevistes en profunditat realitzat a infermeres del Servei, amb l'objecte de conèixer i reflexionar sobre els conceptes ètics en la presa de decisions relatives als malalts de més edat.

 
 
Tornar a l'inici del butlletí
El nou ecògraf instal·lat al CAP de Torreforta reduirà les llistes d’espera

El nou ecògraf permet fer ecografies de parts del cos que abans no era possible fer-les com el coll, la mama, i especialment les "parts toves". Durant els primers tres mesos de vida del nou ecògraf s'han fet unes 80 ecografies més de les previstes, amb un total de 453 durant aquest temps. També s’ha instal·lat un nou aparell de radiologia Sala digital directe de doble detector per realitzar radiologia convencional, que en tres mesos ha fet un total de 1.735 proves.

 
 
Tornar a l'inici del butlletí
Joan XXIII ja té en marxa el servei d'interpretació i traducció

Des de finals de juny i fins el 30 de setembre, Joan XXIII posa a disposició dels professionals assistencials el servei d’interpretació i traducció d’idiomes. La traductora es diu Ana Escudero Alberich i està ubicada al vestíbul, en el punt d’informació, de 9 del matí a una del migdia i de quatre a vuit, per la tarda. També es pot localitzar-la al telèfon 977 29 58 44.

 
 
Tornar a l'inici del butlletí
Els Equips d'Atenció Primària signen els acords de gestió

Catorze dels vint Equips d’Atenció Primària (EAP) de l’ICS Camp de Tarragona, a més del servei d'Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva (ASSIR) i la unitat de Salut Bucodental, han signat els acords de gestió de 2010, mentre que els sis EAP restants (El Morell, Les Borges, Sant Salvador, Sant Pere i Sant Pau, Salou i Reus II), que tindran acords d'autonomia de gestió, ho faran més endavant.

 
 
Tornar a l'inici del butlletí
Obres al bloc quirúrgic de l'hospital durant el mes d'agost

La millora dels espais facilitarà la feina dels professionals i el confort dels pacients.

 
 
Tornar a l'inici del butlletí
Una tècnica nova protegeix les estructures nervioses en les operacions

L’Hospital de Tarragona és l’únic a la província que fa aquesta tècnica i en 8 mesos ha realitzat 8 monitoritzacions intraoperatòries. El Servei de Neurofisiologia Clínica de l’Hospital Joan XXIII aplica una tècnica nova, la monitorització neurofisiològica intraoperatòria (MIO), que permet salvaguardar les estructures nervioses en risc de lesionar-se durant l’acte quirúrgic. Amb aquesta tècnica es redueix la incidència de lesió del sistema neuromuscular en determinades cirurgies.

 
 
Tornar a l'inici del butlletí

Es previst que el projecte, amb un pressupost base de licitació de gairebé 742.000 euros, estigui adjudicat a finals del mes de novembre.

 
 
Tornar a l'inici del butlletí
Joan XXIII crea la Unitat funcional de diagnòstic i tractament de la patologia de la son.

La videofibrosomnoscòpia permet visualitzar les zones anatòmiques de vibració i/o col•lapse mentre el pacient dorm i saber la causa principal. El Servei d’Otorinolaringologia (ORL), que dirigeix el Dr. Enric Figuerola, de l’Hospital Universitari Joan XXIII, ha creat la Unitat funcional de diagnòstic i tractament de la patologia de la son. Les doctores Gonzàlez i Martínez del Servei d’ORL i l’adjunt del Servei d'Anestesiologia i Reanimació, Dr. Cristóbal Añez, van realitzar una estada formativa a l’Hospital de Son Llàtzer de Palma de Mallorca, a on es van familiaritzar amb la videofibrosomnoscòpia.

 
 
Tornar a l'inici del butlletí
 
Institut Català de la Salut

D'acord amb l'article 5 de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades personals han estat recollides, incorporades i tractades en un fitxer automatitzat, la finalitat del qual és trametre la publicació que el/la ciutadà/ana ha requerit. L'òrgan responsable del fitxer és la Direcció General d'Atenció Ciutadana i l'adreça on la persona interessada pot exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició és Via Laietana, 14, 3r, 08003 Barcelona.

 
©Institut Català de la Salut
alta :: baixa :: contacte :: butlletins anteriors ::
 
{{{control}}}