Accés al contingut
Accés al menú de la secció
Si no veieu correctament aquest butlletí, cliqueu aquí
#020
Butlletí
ICS Camp de Tarragona

Atenció Primària - Hospital U. Joan XXIII

30 setembre 2010
 

:: Noticies destacades

Marina Geli inaugura les noves Urgències de Joan XXIII

El passat dilluns, 20 de setembre, es va celebrar l’acte d'inauguració de les noves instal·lacions d’Urgències de l’Hospital Universitari Joan XXIII i del nou CAP de Sant Salvador, amb la presència de la consellera de Salut, Marina Geli, de l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, d’autoritats locals, de directius de l’Hospital i de l'ICS i de l’equip de professionals de les Urgències del Centre Sanitari.

 
Tornar a l'inici del butlletí
 
 

:: Editorial

Durant el mes de gener de 2009 es va posar la primera pedra de les obres del nou Servei d’Urgències del nostre Hospital, el passat 7 de setembre d’aquest any es va posar en funcionament l’ampliació, i finalment, el passat 20 de setembre la consellera de Salut, Marina Geli, va inaugurar, acompanyada per la resta d’autoritats, els nous 1.000 m2.

 
 
Tornar a l'inici del butlletí

:: Camp de Tarragona

Marina Geli inaugura el nou CAP de Sant Salvador

Marina Geli va inaugurar el nou CAP de Sant Salvador el passat 20 de setembre, just després de la inauguració de les Urgències de l’Hospital Universitari Joan XXIII. La consellera de Salut va estar acompanyada per l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, per la resta d’autoritats locals, pels directius de l’ICS i d’altres proveïdors de Salut del territori, i pels professionals de l’Equip d’Atenció Primària de Sant Salvador.

 
 
Tornar a l'inici del butlletí
El centre de salut de Miami Platja amplia els seus serveis de Rehabilitació i Odontologia

El centre de Salut de Miami Platja, que pertany a l’Àrea Bàsica de Salut (ABS) de Mont-roig del Camp, al Baix Camp, ha posat en funcionament la nova Sala de Rehabilitació i Fisioteràpia, fet que permet oferir aquest servei als habitants del nucli costaner sense que s’hagin de desplaçar fins al Centre d’Atenció Primària de Mont-roig del Camp per ser atesos, com succeïa fins ara.

 
 
Tornar a l'inici del butlletí

:: Formació, Recerca i Universitat

Joan XXIII organitza la II Reunió Europea de Formació de Cirurgia Endovascular

El Servei d’Angiologia, Cirurgia Vascular i Endovascular de l’Hospital Universitari Joan XXIII, dirigit per Vicente Martín Paredero, va organitzar el passat 16 de setembre la II Reunió Europea de Formació de Cirurgia Endovascular d’artèries distals, amb la participació d’especialistes de Lituània, França i Itàlia, en el que representa la continuació de la primera reunió que es va fer l’any passat i que va servir per acreditar al Servei d’Endovascular de l’Hospital com a referent europeu de formació.

 
 
Tornar a l'inici del butlletí
El Grup de Recerca CIBERobn publica al New England Journal of Medicin

El grup de Recerca CIBERobn dirigit pel Cap del Servei de Medicina Interna de l’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona i Catedràtic de la URV, Prof. Cristobal Richart, ha publicat un article científic a la prestigiosa revista New England Journal of Medicine, una publicació amb un factor d’impacte de 50 punts. El treball publicat juntament amb la Dra. Teresa Auguet i amb la Dra. Ximena Terra, titulat Apolipoprotein C3 gene variants in no alcohòlic fatty liver disease, és un estudi d’expressió gènica en malalts amb fetge gras i obesitat severa.

 
 
Tornar a l'inici del butlletí

:: Notícies

L’Hospital rep els estudiants del nou curs

El dilluns 13 de setembre l'Hospital Joan XXIII va celebrar un acte de benvinguda i presentació per als nous estudiants que han començat les pràctiques de Medicina de quart de carrera al Centre Sanitari. L'esdeveniment es va fer a l'aula 1 de l'Edifici Modular de Docència i Recerca, i va estar presidit per la gerent territorial de l'ICS Camp de Tarragona, Pilar Gavilán, la directora de Joan XXIII, Dolça Cortasa, el director mèdic de l'Hospital, Joan Miquel Carbonell, el coordinador de la Unitat Docent de l'Hospital Joan XXIII, Alberto Martínez Vea, i el director del Departament de Medicina i Cirurgia de la URV, Ricardo Closa.

 
 
Tornar a l'inici del butlletí
Ramadà a casa nostra

La mediadora intercultural de la Unitat de Treball Social de l’Hospital Joan XXIII, Fàtima Souki, va organitzar a la Ciberaula un taller de degustació dels plats més típics del Ramadà per tal de fomentar la comunicació intercultural i a la vegada subratllar el caràcter biocultural de l’alimentació humana.

 
 
Tornar a l'inici del butlletí
Curs de Prevenció de Riscos Laborals

Es tracta d’un curs on line per a tots els professionals de l’ICS Camp de Tarragona per proporcionar la informació i formació sobre riscos laborals en els llocs de treball. A partir de la recepció de la convocatòria per correu electrònic, cada professional es convertirà en “alumne”, i disposarà de 6 setmanes per fer el seu itinerari. Per aconseguir-ho es recomana un ritme d’una o dues hores setmanals.

 
 
Tornar a l'inici del butlletí
Joan XXIII, a TV3 amb Pere II el Gran

El Servei de Diagnòstic per la Imatge de Joan XXIII, dirigit pel Dr. Amadeu Saurí, va participar en el documental de TV3 que recrea la vida del rei Pere II el Gran. El documental, que es va emetre el passat diumenge 12 de setembre, recull el moment en què la mòmia del rei va ser explorada en l'aparell de TAC de l'Hospital i com, posteriorment, es van analitzar les imatges obtingudes.

 
 
Tornar a l'inici del butlletí

:: Societat i Cultura

La canalla gaudeix a Joan XXIII amb la música festiva de “Set de So”

L'Institut Català de la Salut (ICS) Camp de Tarragona, i concretament l’Hospital Joan XXIII, se suma per segon any consecutiu, a les Festes de Santa Tecla de Tarragona amb la celebració d'un acte gratuït per a tots els públics dins del Parc Sanitari de l'Hospital, amb el lema “Amb Tarragona, amb les persones”.

 
 
Tornar a l'inici del butlletí
 
Institut Català de la Salut

D'acord amb l'article 5 de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades personals han estat recollides, incorporades i tractades en un fitxer automatitzat, la finalitat del qual és trametre la publicació que el/la ciutadà/ana ha requerit. L'òrgan responsable del fitxer és la Direcció General d'Atenció Ciutadana i l'adreça on la persona interessada pot exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició és Via Laietana, 14, 3r, 08003 Barcelona.

 
©Institut Català de la Salut
alta :: baixa :: contacte :: butlletins anteriors ::
 
{{{control}}}