Accés al contingut
Accés al menú de la secció
Si no veieu correctament aquest butlletí, cliqueu aquí
#031
Butlletí
Institut Català de la Salut

Gerència Territorial Camp de Tarragona - Terres de l'Ebre

30 setembre 2011
 

:: Noticies destacades

El conseller de Salut inaugura el Consultori local de Solivella

El conseller de Salut, Boi Ruiz, va inaugurar el nou Consultori local de Solivella, a la Conca de Barberà. Ruiz va estar acompanyat per l’alcalde de la població, Enric Capdevila, pel metge i la infermera del poble, Pere Gomis i Ester Dalmau, la directora de l’ABS de Montblanc, Laura Panadès, l’adjunta a direcció de l’ABS, Anna Ribé, i pels representants de l'Ajuntament, el Departament de Salut, el Govern de la Generalitat i la direcció-gerència de l'ICS Camp de Tarragona-Terres de l'Ebre.

 
Tornar a l'inici del butlletí
 
 

:: Formació, Recerca i Universitat

Presentació del projecte de recerca AFABE

El passat 15 de setembre, a l'àrea docent de l'Hospital de Tortosa Verge de la Cinta, es va fer la presentació del projecte de recerca AFABE (Auditoria del diagnòstic i tractament de la fibril•lació auricular al Baix Ebre) a càrrec del Dr. Miquel Gallofré, director del Pla director de la malaltia vascular cerebral de Catalunya, i promotor de l'estudi.

 
 
Tornar a l'inici del butlletí
L´Hospital Joan XXIII rep els estudiants del nou curs acadèmic

El passat 12 de setembre l'Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona va celebrar un acte de benvinguda i presentació per als nous estudiants que començaran les pràctiques de Medicina de quart de carrera al centre sanitari i que són més d’una seixantena.

 
 
Tornar a l'inici del butlletí
Tarragona acull la V Jornada de Formació Sanitària Especialitzada

Avui divendres 30 de setembre el Col·legi Oficial de Farmacèutics i Advocats de Tarragona acull la V Jornada de Formació Sanitària Especialitzada (FSE) de l’Institut Català de la Salut (ICS). Aquesta jornada pretén ser un fòrum de debat que aculli tutors, caps d’estudis, tècnics de salut, residents i professionals relacionats amb la docència de postgrau de tots els centres docents de Catalunya, amb la finalitat d'unificar i millorar la qualitat de la docència de postgrau.

 
 
Tornar a l'inici del butlletí

:: Socials i solidaris

XVII Festa dels Xiquets i Xiquetes 2011

El 2 de setembre l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa, La Creu Roja Joventut de Tortosa i l’Ajuntament de Tortosa van organitzar la XVII Festa dels Xiquets i Xiquetes 2011.

 
 
Tornar a l'inici del butlletí

:: Notícies

Nou model d’urgències d'Atenció Primària en horari nocturn

A partir de l’1 de setembre va canviar el model d’atenció urgent en horari nocturn (de 21 h. a 8 h., de l’Atenció Primària de Salut implantat pel CatSalut. Aquest model assegura que sempre hi haurà personal sanitari per atendre als ciutadans.

 
 
Tornar a l'inici del butlletí
L´HJ23 reconstrueix mames de pacients amb càncer emprant greix de l´estómac

Els serveis de Ginecologia i Obstetrícia de l’Hospital Universitari Joan XXIII i de Cirurgia Plàstica i Reparadora de l’Hospital Universitari de Bellvitge i l’Institut Català d’Oncologia (ICO) han arribat a un acord per dotar a l’hospital de Tarragona per fer tècniques modernes de reconstrucció de mames que han estat extirpades en pacients que han patit un càncer.

 
 
Tornar a l'inici del butlletí

:: Evidència Científica

Lectura de la tesi doctoral del Dr. Clua

El dia 29 de juny, el Dr. Josep Lluís Clua Espuny, metge de família i director de l'EAP Tortosa 1 Est, va llegir la tesi doctoral titulada "Estudio Ebrictus. Epidemiología del primer episodio de ictus: incidencia, abordaje clínico, pronóstico, supervivencia y años potenciales de vida perdidos."

 
 
Tornar a l'inici del butlletí
El grup GEMMAIR del Servei de Medicina Interna publica a Nature

El grup GEMMAIR del Servei de Medicina Interna dirigit pel Prof. Cristóbal Richart de l'Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona ha participat en un article original publicat en la prestigiosa revista científica Nature que té un índex de factor d'impacte superior a 20 punts.

 
 
Tornar a l'inici del butlletí
 
Institut Català de la Salut

D'acord amb l'article 5 de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades personals han estat recollides, incorporades i tractades en un fitxer automatitzat, la finalitat del qual és trametre la publicació que el/la ciutadà/ana ha requerit. L'òrgan responsable del fitxer és la Direcció General d'Atenció Ciutadana i l'adreça on la persona interessada pot exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició és Via Laietana, 14, 3r, 08003 Barcelona.

 
©Institut Català de la Salut
alta :: baixa :: contacte :: butlletins anteriors ::
 
{{{control}}}