Nº 3 novembre 2007 Contacta   Edicions anteriors   Imprimir
Editorial   Notícies   Formació, Recerca i Universitat   Evidència Científica 
  Tecnologies   Camp de Tarragona   Societat i Cultura   El Racó de l´Usuari 

La Joint Comission reacredita el Centre d'Atenció Primària de Salou


El Centre d'Atenció Primària (CAP) de Salou, inaugurat el 1995, va ser proposat per la gerència de l'Àmbit, l'any 2002, per participar en una experiència d'acreditació segons els estàndars de la JCAHO. L'any 2004, el CAP Salou es va acreditar en qualitat assistencial i gestió de l'organització segons els estàndars de la Joint Commission International aplicats a l'Atenció Primària, i va guanyar el Premi de la Fundació Avedis Donavedian (FAD) al 2005. Aquest any 2007 ha estat reacreditat per l'entitat auditora, i es torna a presentar als premis de la FAD del proper 2008. La directora de l'Àrea Bàsica de Salou, Dra. Laura Palacios, i la Dra. Montse Gens, expliquen l'experiència. [Més Informació]
L'equip de la Clínica del Dolor de l'Hospital Universitari Joan XXIII guanya el Premio de Investigación en Fibromialgia 2007
Amb el treball titulat "Rendiment Cognitiu i Percepció de Problemes de Memòria en una Mostra de Pacients amb Dolor Crònic: amb Fibromiàlgia versus sense Fibromiàlgia". [Més Informació]

Què és el PLASEQTA?
El Pla d'Emergència Exterior del Sector Químic de Tarragona és el marc orgànic i funcional elaborat per prevenir, o en el seu cas mitigar, les conseqüències d'accidents greus prèviament analitzats, classificats i avaluats. [Més Informació]

"El model INDI és un programa multicomponent amb mesures que el facin aplicable a la vida real"
SomICS entrevista al Dr. Enric Aragonès, director de la línia de recerca sobre depressió i del projecte INDI. [Més Informació]

La Unitat ASSIR del Servei d'Atenció Primària de Tarragona i Valls es trasllada al centre de Tarragona
SomICS entrevista als coordinadors de l'ASSIR de Tarragona, Dr. Alfred Bellmunt, i la llevadora Elisabet Bru. [Més Informació]


Dia Mundial de la Diabetis
El director dels Serveis Territorials de Salut a Tarragona, Dr. Felip Infiesta, acompanyat de l'alcalde de la ciutat de Tarragona, Sr. Josep Félix Ballesteros, va presentar a la Sala d'Actes dels Serveis Territorials de Salut, el passat dimecres 14 de novembre, Dia Mundial de la Diabetis, la campanya "Units per la diabetis", iniciada enguany a tot el món, amb motiu de la commemoració del Dia Mundial de la malaltia. Tarragona és la primera ciutat de l'Estat en adherir-se a la resolució de la ONU. Aquest any el Dia Mundial va dirigit a la detecció i cura de la diabetis en nens i adolescents [Més Informació]


Nº 3 novembre 2007 Contacta   Edicions anteriors   Imprimir
Editorial   Notícies   Formació, Recerca i Universitat   Evidència Científica 
  Tecnologies   Camp de Tarragona   Societat i Cultura   El Racó de l´Usuari 
Editorial
 • L'Atenció Primària en el Camp de Tarragona

  El director d'Atenció Primària de Tarragona i Reus, Dr. Jordi Daniel, explica, en l'editorial del quart número de SomICS, cap a on vol anar l'atenció primària, que és la primera porta d'entrada del sistema sanitari, cada cop més resolutiva i més accesible gràcies a la feina diària dels professionals que hi treballen en ella.

   Més Informació  
Pujar
Notícies
 • Experiència de reacreditació en qualitat assistencial i gestió de l'organització en un Centre d'Atenció Primària

  El Centre d'Atenció Primària (CAP) de Salou, inaugurat el 1995, va ser proposat per la nostra Gerència per participar en una experiència d'acreditació segons els estàndars de la JCAHO l'any 2002. L'any 2004 es va acreditar en qualitat assistencial i gestió de l'organització segons els estàndars de la Joint Commission International aplicats a Atenció Primària i aquest any 2007 ha estat reacreditat.

   Més Informació  
 • Dia Mundial de la Diabetis

  El director dels Serveis Territorials de Salut a Tarragona, Felip Infiesta, acompanyat de l'alcalde de la ciutat de Tarragona, Josep Félix Ballesteros, va presentar a la Sala d'Actes dels Serveis Territorials de Salut, el passat dimecres 14 de novembre, Dia Mundial de la Diabetis, la campanya "Units per la diabetis", iniciada enguany a tot el món, amb motiu de la commemoració del Dia Mundial de la Diabetis. Tarragona és la primera ciutat de l'Estat en adherir-se a la resolució de la ONU. Aquest any el Dia Mundial va dirigit a la detecció i cura de la diabetis en nens i adolescents

   Més Informació   Fitxer Adjunt  
Pujar
Formació, Recerca i Universitat
 • Més de 300 assistents en les Jornades de Sostenibilitat i Salut celebrades a Reus

  El Servei d'Atenció Primària Reus- Altebrat de l'Institut Català de la Salut, l'Hospital Universitari Sant Joan, la Fundació URV i la URV van organitzar les Jornades de Sostenibilitat i Salut al Palau de Fires i Congressos de la ciutat de Reus. Més de 300 persones van assistir a les conferències que van tenir lloc entre els dies 19 i 20 d'octubre i en les que es va tractar l'impacte de la globalització i del canvi climàtic en la salut.

   Més Informació  
 • La Direcció d'AP de Tarragona organitza una Jornada de Formació Directiva al Mas Miarnau de Reus

  El passat dimecres 31 d'octubre, la Direcció d'Atenció Primària de Tarragona i Reus va organitzar una Jornada de Formació Directiva al Mas Miarnau de Reus. A la jornada van assistir tots els Equips d'Atenció Primària (EAP) dels dos Serveis d'Atenció Primària (SAP) de Tarragona i Reus.

   Més Informació  
 • Rectificacions sobre l'article "Escola Universitària de Fisioteràpia", publicat a l'anterior número d'aquesta revista

  Intentant ser el més fiables possibles amb la informació que donem, transcrivim el comentari que ens va fer arribar el Deganat de la facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la Universitat Rovira i Virgili (URV).

   Més Informació  
 • "El model INDI és un programa multicomponent amb mesures que el facin aplicable a la vida real"

  Enric Aragonès i Benaiges, metge de família de l'ABS de Constantí, porta set anys treballant en recerca. Actualment és el director del projecte INDI (Intervention for Depression Inprovement), que ha estat el guanyador del premi de Salut Mental Comunitària Ferran Salsas i Roig 2006. L'estudi pretén avaluar un programa optimitzat per al maneig de la depressió en l'atenció primària a través d'un assaig controlat aleatoritzat per conglomerats.

   Més Informació  
 • La Direcció d'Atenció Primària de Tarragona i Reus participa en el Congrés de la Wonca celebrat a París

  El passat mes d'octubre es va celebrar a París el Congrés de la WONCA-Europa 2007. La Direcció d'Atenció Primària de Tarragona i Reus va participar en el programa científic amb dues comunicacions que van ser defensades per les doctores Irene Pascual Palacios i Marta Ripoll Pons, a qui podeu veure en la fotografia.

   Més Informació  
 • El cirurgià vascular de Joan XXIII Hernández Osma es doctora amb la Tesi "Reingeniería de un proceso asistencial. Reducción de la lista de espera de varices"

  El Dr. Esteban Hernandez Osma es va doctorar el passat 19 d'octubre amb la Tesi "Reingenieria de un proceso asistencial. Reducción de la lista de espera de varices", dirigida pel cap de Servei de Cirurgia Vascular, Dr. Vicente Martin Paredero.

   Més Informació  
 • L'equip de la Clínica del Dolor guanya el Premio de Investigación en Fibromialgia 2007

  L'equip de la Clínica del Dolor de l'Hospital Universitari Joan XXIII i GiPSS ha guanyat el Premio de Investigación en Fibromialgia 2007, amb el treball titulat "Rendiment Cognitiu i Percepció de Problemes de Memòria en una Mostra de Pacients amb Dolor Crònic: amb Fibromiàlgia versus sense Fibromiàlgia".

   Més Informació  
Pujar
Evidència Científica
 • Seguretat en l'ús dels medicaments en pediatria

  Determinats grups de pacients, per les seves característiques, tenen major risc de patir errors de medicació i potencialment major morbiditat. Dins d'aquest grup hi trobem a la població pediàtrica.

   Més Informació  
Pujar
Tecnologies
 • Accessos directes SAP - ARGOS

  Adjuntem tres enllaços amb informació relacionada amb la implantació del nou sistema d'informació assistencial per als hospitals de l'Institut Català de la Salut, dins el projecte ARGOS de modernització de l'ICS.

   Més Informació  
Pujar
Camp de Tarragona
 • Què és el PLASEQTA?

  El PLASEQTA (Pla d'Emergència Exterior del Sector Químic de Tarragona), és el marc orgànic i funcional elaborat per prevenir, o en el seu cas mitigar, les conseqüències d'accidents greus prèviament analitzats, classificats i avaluats.

   Més Informació   Fitxer Adjunt  
 • Loteria de Nadal

  Loteria de l'ICS i del Departament de Salut ja disponible.

   Més Informació  
Pujar
 • Guia de prescripció d'exercici físic

  Us fem arribar la nova Guia de Prescripció d'Exercici Físic per a la salut, que representa una actualització i extensió de la guia que el Departament va publicar l'any 1994.

   Més Informació   Fitxer Adjunt  
 • El CAP Salou incorpora el programa comunitari d'exercici físic "Anem a Caminar"

  Salou s'uneix a altres Àrees Bàsiques de l'Àmbit d'Atenció Primària del Camp de Tarragona com Reus-3 i Reus-4, del CAP Llibertat, Falset, el consultori de Miami i el consultori del barri Sant Josep Obrer de Reus, que va ser l'iniciador del projecte, gràcies a l'impuls de la Dra. Yolanda Ortega i la infermera Aurora Reina.

   Més Informació  
Pujar
 • La Unitat ASSIR del Servei d'Atenció Primària de Tarragona i Valls es trasllada al centre de Tarragona

  La Unitat Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva (ASSIR), que abans s'ubicava al CAP Tarragonès, darrera de l'Hospital Universitari Joan XXIII, es va traslladar a principis del mes de novembre al carrer Jaume I, nº 29.

   Més Informació   Fitxer Adjunt  
 • El Grup per a l'Estudi de la Diabetis organitza a Salou la setena Jornada sobre la malaltia

  El dijous 25 d'octubre va tenir lloc al Teatre Auditori de Salou la setena Jornada sobre la Diabetis organitzada pel Grup per a l'Estudi de la Diabetis, titulada "Noves Tendències en Prevenció i Tractament de la Diabetis". La Jornada va donar a conèixer noves perspectives sobre la prediabetis, la prevenció i el tractament de la diabetis, es van exposar i intercanviar experiències, i discutir sobre l'aplicació en la pràctica clínica de l'Atenció Primària.

   Més Informació  
Pujar
 • Donació de sang de cordó umbilical per a ús autòleg eventual

  El 12 de novembre de 2006 va entrar en vigor el Reial Decret 1301/2006, pel qual s'estableixen les normes de qualitat i seguretat per a la donació, l'obtenció, l'avaluació, el processament, la preservació, el magatzematge i la distribució de cèl·lules i teixits humans i s'aproven les normes de coordinació i funcionament per al seu ús en els éssers humans.

   Més Informació  
Pujar