Nº 4 desembre 2007 Contacta   Edicions anteriors   Imprimir
Editorial   Notícies   Formació, Recerca i Universitat   Evidència Científica 
  Tecnologies   Camp de Tarragona   Societat i Cultura   El Racó de l´Usuari 

El programa d'exercici físic "Anem a caminar" s'adhereix a la Marató de TV3


Una caminada popular va recórrer la ciutat de Reus, i alhora, els carrers de Salou, Miami i Falset, per donar suport a la Marató de TV3 que aquest any està destinada a les malalties cardiovasculars. Les Àrees Bàsiques d'Atenció Primària que han incorporat a la seva cartera de serveis el programa d'exercici físic "Anem a caminar" van participar, en col·laboració amb els Ajuntaments de cada població, amb el lema "Reus (Salou, Miami, Falset) camina, Reus (Salou, Miami, Falset) batega per la Marató".

                                                                                 [Més Informació]
El llegat ossi dels nostres ancestres tarraconenses
El Dr. Giné ens parla de la Recerca Antropològica que s'està duent a terme a la ciutat de Tarragona. [Més Informació]

"És la malaltia del Dolor"
Entrevista amb Emi Altarriba, presidenta de la Fundació d'Afectats i Afectades de Fibromialgia i Síndrome de Fatiga Crònica. [Més Informació]

L'embaràs en una menor
Informe emès en relació a la consulta plantejada respecte el deure d'informar als pares en el supòsit d'una menor de 13 anys embarassada. [Més Informació]

Entrevista a Mossèn Fort
Persona estimada i respectada per tots els treballadors de l'Hospital Universitari Joan XXIII.[Més Informació]


Es presenten les Juntes Clíniques d'Atenció Primària del Camp de Tarragona
El passat dimarts 4 de desembre el Dr. Eduard Jaurrieta, director d'afers professionals de l'Institut Català de la Salut, va presentar les Juntes Clíniques d'Atenció Primària del Camp de Tarragona a la Cambra de Comerç, Navegació i Indústria de la ciutat. [Més Informació]

                 


Nº 4 desembre 2007 Contacta   Edicions anteriors   Imprimir
Editorial   Notícies   Formació, Recerca i Universitat   Evidència Científica 
  Tecnologies   Camp de Tarragona   Societat i Cultura   El Racó de l´Usuari 
Editorial
 • Felicitació del gerent territorial

  Ramon Morera, gerent territorial, fa un petit balanç amb visió de futur, de reconeixement i d'integració, dirigit als treballadors de l'ICS Camp de Tarragona.

   Més Informació  
Pujar
Notícies
 • El programa d'exercici físic "Anem a caminar" s'adhereix a la Marató de TV3

  Una caminada popular va recórrer la ciutat de Reus, i alhora els carrers de Salou, Miami i Falset, per donar suport a la Marató de TV3 que aquest any està destinada a les malalties cardiovasculars.

   Més Informació  
 • L'àrea de Respiratori del nostre Hospital ha estat premiada als Top20

  S'avaluen la pneumònia, la malaltia pulmonar obstructiva crònica i els casos de neoplàsia de tràquea, bronqui i pulmó amb cirurgia oberta de tòrax

   Més Informació  
 • Laura Palacios, directora de l'EAP Salou, nomenada vocal del Consell d'Administració de l'ICS

  Laura Palacios va ser proposada pel Departament de Salut, d'entre els professionals de prestigi reconegut en l'àmbit sanitari, per formar part del Consell d'Administració de l'ICS.

   Més Informació  
 • Bequen el projecte encapçalat per Carmina Poblet: "Del desconeixement a la participació: grup de dones marroquines com agents de salut de la seva comunitat"

  L'equip investigador rep el Premi per Projectes d'Activitats Comunitàries en Atenció Primària, al Congrés de la Sociedad Española de Medicina Familiar y Comunitaria (SEMFyC) celebrat a Valladolid.

   Més Informació  
 • L'Hospital Universitari Joan XXIII comença el tractament amb làser

  La realització dels tractaments de làser i pròtesi a la ciutat de Tarragona facilitarà l'accessibilitat als malalts i familiars evitant els desplaçaments a centres d'altres territoris.

   Més Informació  
 • Es presenten les Juntes Clíniques d'Atenció Primària del Camp de Tarragona

  El passat dimarts 4 de desembre el Dr. Eduard Jaurrieta, director d'afers professionals de l'Institut Català de la Salut, va presentar les Juntes Clíniques d'Atenció Primària del Camp de Tarragona a la Cambra de Comerç, Navegació i Indústria de la ciutat.

   Més Informació  
Pujar
Formació, Recerca i Universitat
 • Agenda

  Informació sobre Formació, Jornades i Congressos d'interès.

   Més Informació  
 • "Lo que me ha gustado más, la acogida"

  SomICS entrevista a Thiago Lisboa, metge intensivista a la UCI de l'Hospital Universitari Joan XXIII.

   Més Informació  
 • El llegat ossi dels nostres ancestres tarraconenses

  El Dr. Giné, cap del Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia de l'Hospital Universitari de Tarragona Joan XXIII, ens parla de la Recerca Antropològica que s'està duent a terme a la ciutat de Tarragona.

   Més Informació   Fitxer Adjunt  
 • "Els homes joves fumadors són els casos més difícils per aconseguir que deixin l'hàbit"

  SomICS entrevista el Dr. Francisco Martín, investigador principal del projecte ESPITAB "Efectivitat del consell per deixar de fumar combinat amb la discussió detallada dels resultats de l'espirometria sobre l'hàbit tabàquic en adults fumadors atesos en atenció primària".

   Més Informació  
Pujar
Evidència Científica
 • Alerta farmacològica

  Síndrome d'hipersensibilitat en dones menopàusiques tractades amb Ranelato de estroncio (Protelos, Osseor)

   Més Informació  
 • La infermeria basada en l'evidència i la Cochrane Library Plus

  El passat 29 de novembre es va celebrar la conferència "La infermeria basada en l'evidència i la Cochrane Library Plus". L'acte, que va servir per clausurar el curs "Recerca d'informació per a infermers i infermeres" que s'havia impartit en el Departament de Formació Continuada durant les dues setmanes anteriors, estava organitzat per la Biblioteca i el Departament de Formació Continuada de l'Hospital Universitari de Tarragona Joan XXIII i el Grup de gestió de la informació en ciències de la salut del Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de Catalunya.

   Més Informació  
Pujar
Tecnologies
 • SAP-ARGOS

  Adjuntem tres enllaços amb informació relacionada amb la implantació del nou sistema d'informació assistencial per als hospitals de l'Institut Català de la Salut, dins el projecte ARGOS de modernització de l'ICS.

   Més Informació  
Pujar
Camp de Tarragona
 • SomICS - Nadal 2007

  Des de la Revista Digital SomICS Camp de Tarragona us volem agrair tota la vostra col·laboració i suport que ens heu donat.

   Més Informació  
 • L'embaràs en una menor

  Informe emès en relació a la consulta plantejada respecte el deure d'informar als pares en el supòsit d'una menor de 13 anys embarassada.

   Més Informació  
Pujar
 • Entrevista a Montse Inglés

  Directora assistencial de la Unitat de Rehabilitació i Fisioteràpia d'Atenció Primària de l'Institut Català de la Salut.

   Més Informació  
 • Procediment aprovat per l'ICS: "Procediment de manteniment i calibració d'equips de l'àrea tècnica del servei de prevenció de riscos laborals"

  És el resultat del treball tècnic del Servei de Prevenció de l'ICS i la posterior participació de tots els sindicats.

   Més Informació   Fitxer Adjunt  
Pujar
 • La rehabilitació domiciliària en Atenció Primària arriba a tot el territori del Camp de Tarragona

  L'any passat es va posar en marxa el nou Pla Estratègic de Rehabilitació a Catalunya (PERCAT) gestionat conjuntament per Institut Català de la Salut (ICS) i Gestió i Prestació de Serveis de Salut (GiPSS). A través d'aquesta nova prestació s'ha aconseguit implantar a tot el territori la rehabilitació domiciliària donant servei a les 20 Àrees Bàsiques Sanitàries de l'ICS i una més de GiPSS (CAP Muralles).

   Més Informació  
 • Decàleg per evitar malestars físics i emocionals derivats de les festes nadalenques

  El Grup d'Exercici Físic i Salut de la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària (CAMFIC), ha creat aquest decàleg.

   Més Informació  
Pujar
 • Protocol d'actuació clínico assistencial de maltractaments aguts a la infància

  Us fem a mans el Protocol d'actuació clínico assistencial en cas de maltractament agut a la infància, del Departament de Salut.

   Més Informació   Fitxer Adjunt  
 • Procediment aprovat per l'ICS: "Procediment per a la identificació, avaluació i control de l'exposició per via inhalatòria per contaminats químics a l'ICS"

  És el resultat del treball tècnic del Servei de Prevenció de l'ICS i la posterior participació de tots els sindicats

   Més Informació