Accés al contingut
Accés al menú de la secció
Si no veieu correctament aquest butlletí, cliqueu aquí
#050
Butlletí
Institut Català de la Salut

Gerència Territorial Camp de Tarragona - Terres de l'Ebre

30 abril 2013
 

:: Noticies destacades

L'ICS Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre ofereix 72 places per a especialistes

L'ICS convoca, per aquest any 2013, 635 places de formació (53 al Camp de Tarragona i 19 a Terres de l'Ebre) de 51 especialitats (24 al Camp de Tarragona i 10 a Terres de l'Ebre). Més de 2.300 professionals reben formació en la xarxa hospitalària i de primària de l'organització a Catalunya.

 
Tornar a l'inici del butlletí
 
 

:: Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre

L'HJ23 i l'HTVC participen en l'elaboració de plans de cures per a pacients hospitalitzats

L’Institut Català de la Salut (ICS) ha publicat el document “Plans de cures estandarditzats per a malalts hospitalitzats”, que reuneix 250 processos del Programa Ares d’harmonització d’estàndards de cures infermeres.

 
 
Tornar a l'inici del butlletí
Els hospitals Joan XXIII i Verge de la Cinta debuten en les xarxes socials amb perfils a Twitter

L'Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona (HJ23) i l'Hospital de Tortosa Verge de la Cinta (HTVC) disposen des d'ara de comptes a la xarxa social Twitter per difondre les seves activitats, iniciatives i projectes.

 
 
Tornar a l'inici del butlletí

:: Camp de Tarragona

Alumnes d'un pla ocupacional de Tarragona es formen en la cuina de l'HJ23

Una quinzena de joves en situació d’atur que es formen com a auxiliars de cuina van visitar les instal·lacions de la cuina de l’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona per conèixer de primera mà com es treballa en un establiment d’aquestes dimensions.

 
 
Tornar a l'inici del butlletí
L'EAP de Torreforta-La Granja forma a cuidadores de persones grans

L’Equip d’Atenció Primària (EAP) de Torreforta-La Granja centra una part de la seva activitat habitual en les tasques per a la comunitat, que desenvolupen als barris de ponent de Tarragona.

 
 
Tornar a l'inici del butlletí
Vilallonga del Camp incorpora el programa comunitari 'Anem a Caminar'

El consultori local de Vilallonga del Camp ha incorporat a la seva cartera de serveis el programa comunitari d'exercici físic moderat "Anem a Caminar". El passat dilluns 22 d'abril, 25 persones van començar a fer caminades en grup, acompanyades per les infermeres del consultori de l'ICS.

 
 
Tornar a l'inici del butlletí
El Pas a Pas de Reus fa que el 58% dels participants continuï caminant al cap d'un any

El programa d'activitat física Pas a Pas de Reus ha aconseguit que el 58% dels participants continuï fent exercici al cap d'un any. Es tracta d’un programa comunitari d’exercici físic estructurat, promogut des de l’Atenció Primària de l’ICS Camp de Tarragona i fet conjuntament amb la Regidoria d’Esport i Lleure de la ciutat de Reus, a on es fan diferents circuits per fer caminades.

 
 
Tornar a l'inici del butlletí
Entra en funcionament el nou consultori local de Nulles

El passat dilluns 29 d’abril va entrar en funcionament el consultori local de Nulles (Alt Camp), ubicat al carrer dels Camps i la Síquia.

 
 
Tornar a l'inici del butlletí
L'Atenció Primària participa en la I Jornada de Salut 'Tarragona Saludable'

L'Atenció Primària de l'ICS Camp de Tarragona va participar en la Jornada de Salut “Tarragona Saludable” organitzada per l’Ajuntament de Tarragona, per commemorar el passat Dia Mundial de la Salut (6 d'abril).

 
 
Tornar a l'inici del butlletí
El CAP Tarraco promou l'exercici físic amb l'Anem a Caminar

Una vintena de caminants del programa Anem a Caminar del Centre d’Atenció Primària (CAP) Tarraco van fer una nova sortida el passat 13 d’abril, amb motiu de la recent celebració del Dia Mundial de l’Activitat Física.

 
 
Tornar a l'inici del butlletí

:: Formació, Recerca i Universitat

Otorinolaringologia de l'HJ23, premi a la millor publicació internacional SCORL-PCF 2012

Es tracta d'un important reconeixement en l'àmbit de la recerca mèdica.

 
 
Tornar a l'inici del butlletí
Angel Vila i el Grup EPIVAC publiquen a la revista Infection Journal

L'investigador de Primària de l'ICS al Camp de Tarragona també publica com a coautor a la revista americana Plos ONE.

 
 
Tornar a l'inici del butlletí
Olga Ochoa guanya el primer premi dels Ajuts SIDIAP 2013

L'IDIAP Jordi Gol ha premiat a la Dra. Olga Ochoa, metge de família del ABS Sant Pere i Sant Pau, pel seu projecte titulat “Efectivitat clínica de les vacunes antipneumocòccicas conjugada 13-valent i polisacárida 23-valent per prevenir malaltia pneumocòccica invasiva i pneumònia en persones majors de 50 anys amb diferents estrats de risc per a la infecció pneumocòcica”.

 
 
Tornar a l'inici del butlletí

:: Socials i solidaris

L'Hospital Joan XXIII i l'Atenció Primària fan 4 etapes en la caminada anual cap a Sant Jaume

El passat divendres 26 d'abril, una trentena de professionals, familiars i amics de l'Hospital Universitari Joan XXIII i de l'Atenció Primària de l'ICS Camp de Tarragona van iniciar el viatge cap a Carrión de los Condes, en el que ja s'ha convertit en una tradició anual, el pelegrinatge cap a Sant Jaume de Compostela.

 
 
Tornar a l'inici del butlletí

:: Tecnologies

L'ICS incorpora la intel·ligència activa a la pràctica assistencial

L’Estació Clínica d’Atenció Primària (ECAP) de l’Institut Català de la Salut ha incorporat un innovador gestor clínic de dades: la intel·ligència activa. Es tracta d’una eina que suggereix per a cada pacient i problema de salut les millors opcions assistencials basades en l’evidència científica, presentades en un ordre lògic i temporal que s’adequa a la bona pràctica mèdica i infermera.

 
 
Tornar a l'inici del butlletí

:: Terres de l'Ebre

Quasi 3.000 persones han participat en el programa pilot de detecció precoç de càncer de còlon i recte a l'ABS de Tortosa Est

El maig de 2012 es va iniciar la implantació del Programa de Prevenció de Càncer de Còlon i Recte a l’Àrea Bàsica de Salut (ABS) Tortosa Est, la primera de les 5 àrees bàsiques de la comarca del Baix Ebre on s’ha començat a desplegar el Programa.

 
 
Tornar a l'inici del butlletí
Premi per al Servei d'Aparell Digestiu de l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa

Es va lliurar en la XXV Jornada Gastroenterològica de les Comarques Catalanes.

 
 
Tornar a l'inici del butlletí
 
Institut Català de la Salut

D'acord amb l'article 5 de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades personals han estat recollides, incorporades i tractades en un fitxer automatitzat, la finalitat del qual és trametre la publicació que el/la ciutadà/ana ha requerit. L'òrgan responsable del fitxer és la Direcció General d'Atenció Ciutadana i l'adreça on la persona interessada pot exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició és Via Laietana, 14, 3r, 08003 Barcelona.

 
©Institut Català de la Salut
alta :: baixa :: contacte :: butlletins anteriors ::
 
{{{control}}}