Nº 5 gener 2008 Contacta   Edicions anteriors   Imprimir
Editorial   Notícies   Formació, Recerca i Universitat   Evidència Científica 
  Tecnologies   Camp de Tarragona   Societat i Cultura   El Racó de l´Usuari 
  Un a Un 

Un a Un: Reus - 1


"Un a un" és la nova secció que incorporem a SomICS aquest mes, en la que ja és la sisena edició de la revista mensual de l'Institut Català de la Salut dirigida des de la Gerència Territorial ICS Camp de Tarragona. A través d'aquesta nova secció tenim la intenció d'entrar a tots els Equips d'Atenció Primària i a tots els Serveis de l'Hospital Universitari Joan XXIII, així com a aquelles Unitats que els donen suport, com la Rehabilitació, el Laboratori, la Radiologia, l'ASSIR, Salut Bucodental, l'IDI, etc. L'objectiu és reconèixer la fantàstica feina dels professionals de tots aquests Equips, Serveis i Unitats, i apropar i enfortir els lligams professionals i personals entre tots ells. [Més Informació]
Acte d'homenatge al personal jubilat l'any 2007
Com cada any, la nostra organització reconeix la dedicació i esforç dels professionals que han dedicat la seva vida laboral a una empresa de salut. [Més Informació]

El CAP Salou guanya el premi de la FAD 2008 a l'Excel·lència en Qualitat en Atenció Primària
És l'únic Centre de Salut de Catalunya i d'Espanya que ha rebut dues vegades aquest reconeixement en 14 anys d'història del Premi. [Més Informació]

"A Catalunya, s'estima que poden existir 80.000 persones infectades pel virus de l'Hepatitis C no diagnosticades"
L'ICS, al Camp de Tarragona, ha creat un grup multidisciplinari per a l'estudi de les hepatitis víriques B i C. El Dr. Juan Carles Quer i el Dr. Xabier Ansa ens expliquen el projecte. [Més Informació]

"Veure'ns i confiar amb nosaltres"
SomICS ha entrevistat a Jaume Marí, president de l'Associació Provincial de Paràlisi Cerebral "La Muntanyeta" [Més Informació]


II Jornada per a Directius ICS Camp de Tarragona
El passat 24 de gener es va realitzar a Tarragona la II Jornada per a Directius del ICS del Camp de Tarragona, amb la participació de 70 professionals d'Atenció Primària, d'Atenció Hospitalària i de l'Equip de la Gerència Territorial. [Més Informació]


             
Nº 5 gener 2008 Contacta   Edicions anteriors   Imprimir
Editorial   Notícies   Formació, Recerca i Universitat   Evidència Científica 
  Tecnologies   Camp de Tarragona   Societat i Cultura   El Racó de l´Usuari 
  Un a Un 
Editorial
 • Nous objectius per un nou any

  El gerent territorial de l'Institut Català de la Salut del Camp de Tarragona, Dr. Ramon Morera, introdueix a l'editorial alguns dels reptes de l'ICS per a aquest any 2008, enfortint les línies de treball territorials i la coordinació i el continuum assistencial entre l'atenció primària i l'atenció hospitalària.

   Més Informació  
Pujar
Notícies
 • Presenten el nou Consell d'Administració de l'ICS

  Tal i com us varem informar en l'anterior número s'ha constituït el nou Consell d'Administració de l'ICS. Ara, us presentem als seus membres.

   Més Informació  
 • El Secretari General del Servei Gallec de Salut visita el CAP Salou

  El passat dimecres 30 de gener una delegació del Servizo Galego de Saúde (SERGAS) va visitar les instal·lacions del Centre d'Atenció Primària de Salou. L'objectiu de la visita era conèixer la política de qualitat de la direcció d'Atenció Primària i de l'Equip de Salou i el model de gestió dels Centres Urgents d'Atenció Primària (CUAP).

   Més Informació  
Pujar
 • II Jornada per a Directius ICS Camp de Tarragona

  El passat 24 de gener es va realitzar a Tarragona la II Jornada per a Directius del ICS al Camp de Tarragona, amb la participació de 70 professionals d'Atenció Primària, d'Atenció Hospitalària i de l'Equip de la Gerència Territorial.

   Més Informació  
 • El CAP Salou guanya el premi de la FAD 2008 a l'Excel·lència en Qualitat en Atenció Primària

  És l'únic Centre de Salut de Catalunya i d'Espanya que ha rebut dues vegades aquest reconeixement en 14 anys d'història del Premi.

   Més Informació  
Pujar
 • El Programa Salut! de TV3 canvia el dia d'emissió

  El programa de TV3 "Salut!" es podrà veure a partir d'ara tots els dissabtes a les 19:25h.

   Més Informació  
Pujar
Formació, Recerca i Universitat
 • AGENDA

  Relació de cursos, jornades i congressos d'interès.

   Més Informació  
 • VI Jornades IDIAP Fundació Jordi Gol i Gurina

  Els propers dies 27 i 28 de febrer es celebraran al Palau de Fires i Congressos de Reus les VI Jornades IDIAP de la Fundació Jordi Gol i Gurina, coincidint amb el 10è Aniversari de la creació de la Unitat de Suport a la Recerca (USR) de l'Àmbit d'Atenció Primària de Tarragona i Reus.

   Més Informació   Fitxer Adjunt  
Pujar
 • Vaccine Congress

  El passat mes de desembre de 2007 es va celebrar a Àmsterdam el "Vaccine Congressâ", dedicat al món de les vacunes i al 25è Aniversari de la revista Vaccine, que va iniciar la seva publicació al desembre de 1983. El Dr. Xabier Ansa va defensar una comunicació oral i un pòster sobre l'efectivitat de la vacunació antipneumocòccica.

   Més Informació  
Pujar
Evidència Científica
 • Clopidogrel més aspirina versus aspirina sola

  Fa un parell de mesos es va publicar una metanàlisi que avaluava la relació benefici risc de la combinació clopidogrel més aspirina versus aspirina sola en la prevenció d'esdeveniments cardiovasculars en pacients d'alt risc, amb o sense una cardiopatia isquèmica instaurada.

   Més Informació  
Pujar
Tecnologies
 • Les TIC al Camp de Tarragona

  Jordi Grifoll, responsalbe de la Unitat de Tecnologies de la Informació i Comunicació de l'ICS Camp de Tarragona, ens parla de les oportunitats que ens ofereixen les TIC.

   Més Informació   Fitxer Adjunt  
 • SAP - ARGOS

  Adjuntem tres enllaços amb informació relacionada amb la implantació del nou sistema d'informació assistencial per als hospitals de l'Institut Català de la Salut, dins el projecte ARGOS de modernització de l'ICS.

   Més Informació  
Pujar
Camp de Tarragona
 • L'atenció a la Gestant, objectiu territorial

  Les llevadores del territori treballen en el model assistencial del Camp de Tarragona.

   Més Informació  
 • "A Catalunya, s'estima que poden existir 80.000 persones infectades pel virus de l'Hepatitis C no diagnosticades"

  L'Institut Català de la Salut, al Camp de Tarragona, ha creat un grup multidisciplinari per a l'estudi de les hepatitis víriques B i C. SomICS ha parlat amb els directors del projecte, el Dr. Juan Carles Quer, hepatòleg i director mèdic de l'Hospital Universitari Joan XXIII, i el Dr. Xabier Ansa, director assistencial del Servei d'Atenció Primària de Tarragona i Valls.

   Més Informació  
Pujar
 • El Servei de Diagnòstic per la Imatge

  Durant l'any 2006 un grup de treball multidisciplinari va participar en l'elaboració del Pla funcional dels serveis de Diagnòstic per la imatge, que passava per la unificació dels serveis de Radiologia de l'HJ23, la radiologia d'AP, l'IDI i el servei de Medicina Nuclear.

   Més Informació  
Pujar
Societat i Cultura
 • "Un altre món és possible"

  Dues professionals sanitàries de l'Hospital Universitari Joan XXIII, la Metge Resident (MIR) Elisabeth Papiol Gallofré i la infermera Blanca Delgado Larrodé, van anar a Chiapas a principis d'aquest any gràcies a la URV Solidària i a la Plataforma de Solidaritat amb Chiapas de Reus, on van intercanviar coneixements amb els professionals que es dediquen a la Salut en aquell territori.

   Més Informació  
 • Acte d'homenatge al personal jubilat l'any 2007

  Com cada any, la nostra organització reconeix la dedicació i esforç dels professionals que han dedicat la seva vida laboral a una empresa de salut.

   Més Informació  
Pujar
 • El Nadal'07 en imatges

  Us fem un petit recull fotogràfic de la celebració del Nadal a l'Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona.

   Més Informació  
Pujar
El Racó de l´Usuari
 • "Veure'ns i confiar amb nosaltres"

  ENTREVISTA. Jaume Marí, president de l'Associació Provincial de Paràlisi Cerebral "La Muntanyeta"

   Més Informació