Accés al contingut
Accés al menú de la secció
Si no veieu correctament aquest butlletí, cliqueu aquí
#071
Butlletí
Institut Català de la Salut

Gerència Territorial Camp de Tarragona - Terres de l'Ebre

30 març 2015
 

:: Noticies destacades

L'Hospital Joan XXIII és el primer centre fora de Barcelona que fa extracció asistòlica controlada d'òrgans

El passat 12 de març, va tenir lloc a l'edifici modular de Docència i Recerca del Parc Sanitari Joan XXIII de Tarragona la Jornada sobre Donació i Trasplantaments “Nous temps, noves accions”. La jornada va comptar amb la participació com a ponents de professionals de Barcelona, Granada, Tarragona i Terres de l'Ebre.

 
Tornar a l'inici del butlletí
 
 

:: Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre

L'Hospital Joan XXIII i l'Hospital Verge de la Cinta obren les seves portes als nous residents

Els hospitals de l’Institut Català de la Salut de la província de Tarragona organitzen un jornada de portes obertes per als futurs residents (MIR, BIR, FIR i LliR) que han d’escollir plaça en la convocatòria d’aquest any.

 
 
Tornar a l'inici del butlletí

:: Camp de Tarragona

Salou presenta un manual didàctic inèdit sobre primers auxilis adreçat a les escoles

El CAR de Salou ha redactat la publicació mentre que l'Àrea de Salut Pública de l'Ajuntament de Salou l'ha editat. La guia pretén cobrir una demanda real detectada als centres educatius.

 
 
Tornar a l'inici del butlletí
Els Garidells i Vilaplana estrenen consultoris locals

Els dos espais assistencials s'han inaugurat aquest mes i estan gestionats per l'Institut Català de la Salut.

 
 
Tornar a l'inici del butlletí
Nomenats cinc nous coordinadors d'Unitats Funcionals Territorials de TGN Salut Aliança Estratègica

L'Hospital Sociosanitari Francolí va acollir l'acte de nomenament dels coordinadors de les cinc noves Unitats Funcionals aprovades en el darrer trimestre de l'any 2014 i el primer del 2015, pel Consell Rector del Conveni marc de Col·laboració Coordinació i Cooperació en matèria de salut del sector sanitari Tarragonès-Baix Penedès, TGN Salut Aliança Estratègica.

 
 
Tornar a l'inici del butlletí
La unitat d'hemodinàmica de l'Hospital Joan XXIII ha atès 13 pacients en l'horari nocturn en un mes

La unitat preveu fer unes 70 intervencions coronàries urgents més durant l’any 2015 fruit de l’ampliació de l’horari a 24 hores diàries els 365 dies.

 
 
Tornar a l'inici del butlletí
L'Hospital Joan XXIII acull un curs d'ecografia clínica per a medicina d'urgències

En el marc de col·laboració de la Unitat Funcional d'Atenció Continuada i Urgent i sota la direcció de la Dra. Carme Boqué Oliva i el Dr. Domingo Ribas Seguí, els dos hospitals de la ciutat i l'IISPV van organitzar un curs adreçat als metges que realitzen la seva activitat a l'àrea de les urgències i les emergències.

 
 
Tornar a l'inici del butlletí

:: Formació, Recerca i Universitat

L'HJ23 acull un curs multidisciplinar sobre cirurgia colorectal

Amb els objectius generals de conèixer els elements indispensables per implementar un programa ERAS i identificar les dificultats per a la seva implementació i les possibles solucions als problemes.

 
 
Tornar a l'inici del butlletí
Quatre alumnes d'Infermeria de Noruega visiten l'ICS Camp de Tarragona i estudiants de Suècia i Regne Unit ho fan a Terres de l'Ebre

Estudiants europeus visiten el Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre.

 
 
Tornar a l'inici del butlletí
El grup de recerca Prevenció Cardiovascular Terres de l'Ebre aporta resultats d'investigació sobre ictus amb interès nacional

Tots els pacients que van participar en l’estudi són de les Terres de l’Ebre.

 
 
Tornar a l'inici del butlletí
L´equip d´Otoneurologia de l´HJ23, en la IV Reunió Ibèrica a Lisboa

Del total de les 40 comunicacions acceptades en el congrés, quatre eren del grup del Joan XXIII, presentades pels Dr. V. Pascual, E. Domènech, P. Cárdenas i C. Merma.

 
 
Tornar a l'inici del butlletí
La Dra. Llovet i el Dr. Clua, de les Terres de l'Ebre, guanyen dos ajuts de l'IDIAP

L'acte de recerca i lliuraments de premis de l’Institut d’Investigació en Atenció Primària Jordi Gol va tenir lloc a la sala d’actes de l’Institut Català de la Salut el passat 23 de març.

 
 
Tornar a l'inici del butlletí

:: Socials i solidaris

El Pas a Pas de Reus aprèn a cuinar en temps de crisi

Els caminadors del Programa Pas a Pas de Reus van rebre una xerrada dels alumnes de Dietètica de la URV sota la direcció de la Dra. Victoria Arija i de la professora de la universitat Blanca Ribot.

 
 
Tornar a l'inici del butlletí
L'EAP de Montblanc inicia l'Escola Comarcal de Cuidadors Familiars de Persones amb Dependència de la Conca de Barberà

El passat 6 de març va tenir lloc al Consell Comarcal de la Conca de Barberà la presentació de l’Escola Comarcal de Cuidadors Familiars de Persones amb Dependència. Aquest acte va ser promogut des de l’Àrea de Benestar Social del Consell Comarcal i l’Àrea Bàsica de Salut (ABS) de Montblanc.

 
 
Tornar a l'inici del butlletí

:: Tecnologies

Publicat a la xarxa el

La Dra. Beatriz Satué, metgessa de família de l'EAP Tortosa Est al consultori de Tivenys, ha participat en la redacció.

 
 
Tornar a l'inici del butlletí

:: Terres de l'Ebre

El projecte, que posa l’accent en l’atenció natural al part normal, ha permès que els parts naturals passin d’un 37% el 2010 a un 57% el 2013 a Tortosa.

 
 
Tornar a l'inici del butlletí

Els pacients crònics i amb demències de l'àrea d'Amposta rebran una atenció sanitària i social integrada gràcies a l'entrada en funcionament del projecte Salut+Social amb un sistema de comunicació àgil, fluid i amb garanties entre els serveis de salut i els serveis socials del territori.

 
 
Tornar a l'inici del butlletí

En un emotiu acte celebrat ahir al Museu de Tortosa, també es va retre homenatge als professionals amb 25 anys de trajectòria en la institució.

 
 
Tornar a l'inici del butlletí
Es col·loca la primera pedra del nou CAP de Roquetes

El nou centre d'atenció primària disposarà de 21 consultes, per a medicina general, pediatria, odontologia, educació sanitària, atenció a la salut sexual i reproductiva i una àrea polivalent, a més dels espais de l'àrea d'atenció continuada, dependències del personal sanitari, d’administració i magatzems.

 
 
Tornar a l'inici del butlletí

Aquest projecte reforça la coordinació entre els professionals sanitaris de les ABS de Tortosa amb els serveis socials de l'Ajuntament.

 
 
Tornar a l'inici del butlletí
Es lliuren tres desfibril·ladors per als CAP l'Ametlla de Mar, Ulldecona i Gandesa

La població de les Terres de l'Ebre es beneficia de la campanya “Tots els gols de la solidaritat”, iniciativa del programa Tots els gols d'Imagina Ràdio.

 
 
Tornar a l'inici del butlletí
El Verge de la Cinta de Tortosa, primer hospital de l'ICS a nomenar cap de servei d'urgències

Maria Josep Rallo treballa a Urgències des de l'any 1997 i també ha ocupat el càrrec de responsable d'urgències des de fa nou anys.

 
 
Tornar a l'inici del butlletí
 
Institut Català de la Salut

D'acord amb l'article 5 de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades personals han estat recollides, incorporades i tractades en un fitxer automatitzat, la finalitat del qual és trametre la publicació que el/la ciutadà/ana ha requerit. L'òrgan responsable del fitxer és la Direcció General d'Atenció Ciutadana i l'adreça on la persona interessada pot exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició és Via Laietana, 14, 3r, 08003 Barcelona.

 
©Institut Català de la Salut
alta :: baixa :: contacte :: butlletins anteriors ::
{{{control}}}