Accés al contingut
Accés al menú de la secció
Si no veieu correctament aquest butlletí, cliqueu aquí
#078
Butlletí
Institut Català de la Salut

Gerència Territorial Camp de Tarragona - Terres de l'Ebre

30 novembre 2015
 

:: Noticies destacades

L’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta rep, per quart any consecutiu, el Premi Top 20

L’empresa IASIST, després de valorar un conjunt d’indicadors assistencials i de processos de gestió de més de 150 hospitals d’arreu de l’Estat espanyol, li ha atorgat el Premi a la Gestió Hospitalària Global en la categoria d'Hospitals generals de gestió directa. És l'únic centre de la província premiat enguany. L'Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona, per la seva banda, ha rebut una doble nominació.

 
Tornar a l'inici del butlletí
 
 

:: Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre

Tots els centres d‘atenció primària de l’ICS promouran el reciclatge de piles

A partir del mes de novembre, hi haurà contenidors de recollida d’aquest residu a tots els CAP. Gràcies a un acord amb l’empresa Ecopil, l’ICS avança cap a la gestió integral de tots els residus que genera la xarxa de centres d’atenció primària.

 
 
Tornar a l'inici del butlletí

:: Camp de Tarragona

El programa INDI de l'ICS Camp de Tarragona, entre les cinc millors experiències presentades a la Jornada del Pla de Salut

Enguany Catalunya ha aconseguit millorar un dels indicadors més rellevants per valorar el grau de salut de la ciutadania: l'esperança de vida en bona salut.

 
 
Tornar a l'inici del butlletí
L'EAP Alt Camp Est posa en marxa el Programa Pas a Pas

El Pas a Pas de Reus, per la seva banda, ha continuat aquest mes amb les activitats socioculturals amb visites al Museu i el Círcol, i un curs de relaxació per als caminadors.

 
 
Tornar a l'inici del butlletí
L’Hospital Universitari Joan XXIII estrena el nou Laboratori Clínic Territorial en una àrea unificada d’uns 900 metres quadrats

S’hi han instal·lat juntes totes les seccions del Laboratori que hi havia repartides entre els edificis B i D, excepte la d’Urgències.

 
 
Tornar a l'inici del butlletí

:: Formació, Recerca i Universitat

Participació del Camp de Tarragona en la Jornada d'Administratius de l'ICS

L'11 de novembre, es va celebrar a l’Auditori Axa de Barcelona la 8a Jornada d’Administratius de la Salut de l’Institut Català de la Salut.

 
 
Tornar a l'inici del butlletí
El Servei d´ORL, primer premi al Congrés Nacional espanyol de l´especialitat

La Dra. Carla Merma, del servei d´Otorinolaringologia de l'HJ23, ha estat guardonada.

 
 
Tornar a l'inici del butlletí
L´EAP Reus 2, premiat en la Jornada d´Infermeria Oncològica

Divendres 20 de novembre, l'EAP Sant Pere Reus 2 va guanyar el 3r premi en la Jornada d´Infermeria Oncològica del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre celebrada a Reus.

 
 
Tornar a l'inici del butlletí
S’ha celebrat, amb gran èxit de participació, la I Jornada Seminari: Maneig de les Ferides Cròniques i Ús de les TIC a les Terres de l’Ebre

Va tenir lloc a Tortosa, al Campus de la URV, el dia 19 de novembre, i hi van assistir 203 professionals vinguts de tot Catalunya.

 
 
Tornar a l'inici del butlletí
La Recerca en Fibril·lació Auricular a Catalunya (AFRICAT) rep un ajut de la Fundació La Marató de TV3

Un dels investigadors principals del projecte és el Dr. Josep Lluís Clua, del CAP el Temple - EAP Tortosa Est.

 
 
Tornar a l'inici del butlletí
La Marató de TV3 beca un estudi d'investigadors d'Atenció Primària de l'ICS Tarragona-Reus

El lliurament dels diplomes acreditatius es va fer el 5 de novembre durant un acte acadèmic a l’Auditori de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears, a Barcelona.

 
 
Tornar a l'inici del butlletí

:: Socials i solidaris

Visita de la família del Club Súper 3 i les Pallapupas a la planta de Pediatria de l'Hospital Joan XXIII

Les dues pallapupas de l'Hospital Joan XXIII van visitar el passat dia 10 de novembre els nens i nenes ingressats en la planta de Pediatria acompanyades per dos personatges del Club Súper 3 de TV3, en Pau i en Rick.

 
 
Tornar a l'inici del butlletí

:: Tecnologies

L’ICS Camp de Tarragona crea una aplicació informàtica que permet implantar i avaluar el Pla de qualitat i seguretat dels pacients

Més de 350 professionals lideren el desenvolupament del Pla. Els 20 equips d’atenció primària del territori han superat de mitjana el 92% dels estàndards de qualitat que demana el Departament de Salut.

 
 
Tornar a l'inici del butlletí
L’app ivacunes permet millorar el seguiment i el control del calendari de vacunacions

3.200.000 dosis de vacunes s’administren a l’any a Catalunya a 1.500.000 persones, aproximadament, en uns 1.276 centres públics i privats.

 
 
Tornar a l'inici del butlletí

:: Terres de l'Ebre

La revista Annals de Medicina publica un article sobre Salut+Social

S'hi explica el projecte de coordinació que estableix una ràpida i fluïda comunicació entre el CAP i els serveis socials de l'Ajuntament d'Amposta, amb l'ajuda de l'aplicació informàtica Salut+Social.

 
 
Tornar a l'inici del butlletí
L’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta és capdavanter a la demarcació de Tarragona en extracció de teixit corneal

Durant el 2015, ja s’han realitzat 18 donacions de teixit ocular a l’HTVC gràcies al Programa d’extracció que es va posar en marxa al maig.

 
 
Tornar a l'inici del butlletí
Els alumnes de secundària de les Terres de l’Ebre participen activament en la Setmana “Veus el que beus”

Més de 250 alumnes de 15 centres educatius de les Terres de l’Ebre han participat en la campanya.

 
 
Tornar a l'inici del butlletí
Els usuaris de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta valoren amb un notable alt l’atenció especialitzada ambulatòria

Consultes Externes obté un 8,30, millor resultat que la mitjana de l’ICS en la darrera enquesta de satisfacció del CatSalut de 2014. Els metges de família de les Terres de l’Ebre incrementen un 51,7% l’ús de la telemedicina i un 11,8% les visites no presencials telefòniques.

 
 
Tornar a l'inici del butlletí
El Servei de Neurologia de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta, en col·laboració amb un equip multidisciplinari, instaura el tractament amb Duodopa®

És un medicament d’ús hospitalari que està indicat en pacients amb malaltia de Parkinson en estat avançat, amb dificultats motores greus, sempre que les combinacions de medicaments disponibles per via oral no hagin proporcionat resultats satisfactoris.

 
 
Tornar a l'inici del butlletí
 
Institut Català de la Salut

D'acord amb l'article 5 de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades personals han estat recollides, incorporades i tractades en un fitxer automatitzat, la finalitat del qual és trametre la publicació que el/la ciutadà/ana ha requerit. L'òrgan responsable del fitxer és la Direcció General d'Atenció Ciutadana i l'adreça on la persona interessada pot exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició és Via Laietana, 14, 3r, 08003 Barcelona.

 
©Institut Català de la Salut
alta :: baixa :: contacte :: butlletins anteriors ::
 
{{{control}}}