Nº 7 març 2008 Contacta   Edicions anteriors   Imprimir
Editorial   Notícies   Formació, Recerca i Universitat   Evidència Científica 
  Tecnologies   Camp de Tarragona   El Racó de l´Usuari   Un a Un 

L'Hospital Joan XXIII obté l'acreditació de Salut a través de l'auditoria internacional TÜV Rheinland amb molt bon resultat


La setmana del 25 al 29 de febrer la Dra. Maria Jesús Murillo, avaluadora de l'auditoria internacional TÜV Rheinland, va auditar el nostre Hospital Universitari Joan XXIII. La Dra. Murillo va revisar tots i cadascun dels 531 estàndards, mitjançant la documentació, l'entrevista amb diferents persones i, fins i tot, visitant diferents serveis del Centre Sanitari: quiròfans, urgències, farmàcia, plantes d'hospitalització, etc. La qualificació de l'Hospital va ser del 78,29%, resultats que permeten l'acreditació del Departament de Salut. [Més Informació]
L'Institut Català de la Salut s'obre a la comunitat i als professionals amb la creació del Consell de Participació de l'Hospital Universitari Joan XXIII
[Més Informació]

Presenten la Memòria de Rehabilitació i Fisioteràpia d'Atenció Primària
[Més Informació]

CAP Torreforta La Granja
[Més Informació]

El Servei de cirurgia vascular de l'Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona
[Més Informació]


Àngel Vila, referent mundial de la vacuna antipneumocòccica
La Cochrane va fer una recent revisió, de gener de 2008, sobre la vacuna antineumocòccica en adults, on va valorar un total de 1.137 estudis de tot el món. [Més Informació]


Nº 7 març 2008 Contacta   Edicions anteriors   Imprimir
Editorial   Notícies   Formació, Recerca i Universitat   Evidència Científica 
  Tecnologies   Camp de Tarragona   El Racó de l´Usuari   Un a Un 
Editorial
 • Editorial

  El Dr. Ramon Morera destaca positivament la creació de les Juntes Clíniques d'Atenció Primària, del Consell de Participació de l'Hospital Universitari Joan XXIII, i la progressiva evolució del desplegament del model d'Atenció Integrada a través de la Gerència Territorial, amb el desenvolupament de diversos grups de treball, com el materno-infantil o la presentació a la Marató de TV3 d'un projecte de Recerca conjunt entre l'Hospital i l'Atenció Primària.

   Més Informació  
Pujar
Notícies
 • L'Institut Català de la Salut s'obre a la comunitat i als professionals amb la creació del Consell de Participació de l'Hospital Universitari Joan XXIII

  Amb la representació de la ciutadania de Tarragona i les seves comarques, el Consell pretén aprofundir en la participació comunitària en la formulació i el control de la política sanitària, amb finalitats d'assessorament, consultives, de seguiment i de supervisió de l'activitat sanitària del Centre Hospitalari.

   Més Informació  
 • Àngel Vila, referent mundial de la vacuna antipneumocòccica

  La Cochrane va fer una recent revisió, de gener de 2008, sobre la vacuna antineumocòccica en adults, on va valorar un total de 1.137 estudis de tot el món.

   Més Informació  
Pujar
 • L'Hospital Joan XXIII obté l'acreditació de Salut a través de l'auditoria internacional TÜV Rheinland amb molt bon resultat

  La setmana del 25 al 29 de febrer la Dra. Maria Jesús Murillo, avaluadora de l'auditoria internacional TÜV Rheinland, va auditar el nostre Hospital Universitari Joan XXIII. La Dra. Murillo va revisar tots i cadascun dels 531 estàndards, mitjançant la documentació, l'entrevista amb diferents persones i, fins i tot, visitant diferents serveis del Centre Sanitari.

   Més Informació  
Pujar
Formació, Recerca i Universitat
 • ThomsomScientific inclou Atención Primaria en el "Science Citation Index" convertint-la en una revista amb factor d'impacte

  Investigadors del Camp de Tarragona com Bernardo Costa, Francisco Martin, Joan Josep Cabré, Josep Lluís Piñol, Àngel Vila, Enric Aragonès i Josep Basora col·laboren amb aquesta revista.

   Més Informació  
 • AGENDA

  Relació de cursos, jornades i congressos d'interès.

   Més Informació  
 • Jornada Fundació FF i Ciència 2008 - Fibromiàlgia, una malaltia més visible

  Us presentem les conclusions d'aquesta jornada, que va tenir lloc el passat 7 de març a Barcelona.

   Més Informació  
 • Participació de l'Hospital Universitari Joan XXIII en la 6th Biennial International Sentinel Node Society Meeting a Sydney

  El Servei de Medicina Nuclear de l'Hospital Universitari Joan XXIII va aportar la seva experiència en la tècnica de gangli sentinella en mama.

   Més Informació   Fitxer Adjunt  
Pujar
Evidència Científica
 • Reial Decret 13344/2007 de farmacovigilància

  Recentment ha estat publicat el RD 1344/2007 de l'11 d'octubre mitjançant el qual es regula la farmacovigilància de medicaments d'ús humà.

   Més Informació  
Pujar
Tecnologies
 • La Imatge Tecnològica i el Dolor

  La nova tecnologia ens permet valorar l'activitat i el funcionament de l'estructura cerebral responsable del desenvolupament del dolor.

   Més Informació  
 • SAP-ARGOS

  Adjuntem tres enllaços amb informació relacionada amb la implantació del nou sistema d'informació assistencial per als hospitals de l'Institut Català de la Salut, dins el projecte ARGOS de modernització de l'ICS.

   Més Informació  
Pujar
Camp de Tarragona
 • L'Hospital Joan XXIII i l'Atenció Primària presenten junts un projecte sobre morbimortalitat cardiovascular postneumònia a la Marató de TV3

  El grup d'investigació de malalties respiratòries de Joan XXIII i el grup de recerca en vacunes de l'Atenció Primària es coordinaran amb un grup internacional de la University of Western Australia.

   Més Informació  
 • Primera reunió del Consell de Direcció Territorial de l'ICS Camp de Tarragona

  La reunió es va celebrar a la Gerència Territorial amb l'objectiu de compartir informació i avançar en les línies de treball territorials.

   Més Informació  
Pujar
 • Presenten la Memòria de Rehabilitació i Fisioteràpia d'Atenció Primària

  La presentació de la Memòria es va realitzar al Parc Samà, situat a prop de la població de Vinyols, i l'esdeveniment va finalitzar amb una calçotada.

   Més Informació  
 • Sol·licitud judicial de la Història Clínica

  El lliurament de la història clínica a petició de l'autoritat judicial és un deure alhora que es constitueix en la millor defensa en les reclamacions als professionals o a la institució sanitària.

   Més Informació  
Pujar
 • Eleccions a les Juntes Clíniques d'Atenció Primària

  Us presentem els membres de les Juntes Clíniques d'Atenció Primària

   Més Informació  
Pujar
El Racó de l´Usuari
 • L'Hospital Joan XXIII celebra el dia del malalt

  El proper dia 20 d'abril es celebra a l'Hospital Universitari Joan XXIII el dia del malalt. L'objectiu és que el pacient conegui i integri la complexitat de la cadena d'atenció. Al voltant d'ell no hi són només els treballadors que veu, sinó tot un seguit de persones i altres mitjans.

   Més Informació  
Pujar
Un a Un
 • CAP Torreforta La Granja

  El Centre d'Atenció Primària Torreforta-La Granja es va construir l'any 1984, que l'any 1990 es converteix en Àrea Bàsica de Salut, i que dóna servei a més de 30.000 habitants, amb 134 professionals que atenen a tota aquesta població.

   Més Informació  
 • El Servei de cirurgia vascular de l'Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona

  Aquest Servei va començar la seva activitat l'any 1991. Des de llavors i durant aquest període s'ha consolidat com un Servei de referència de la regió sanitària de Tarragona i Terres de l'Ebre.

   Més Informació   Fitxer Adjunt  
Pujar