Accés al contingut
Accés al menú de la secció
Si no veieu correctament aquest butlletí, cliqueu aquí
#079
Butlletí
Institut Català de la Salut

Gerència Territorial Camp de Tarragona - Terres de l'Ebre

31 desembre 2015
 

:: Noticies destacades

El programa de salut mental de l’ICS, INDI, redueix el risc de suïcidi en els pacients amb depressió

En tres mesos, les idees de suïcidi en els “pacients INDI” desapareixen en un 65 %, mentre que en els pacients que reben tractament habitual ho fan en un 41%. L’INDI és un programa multicomponent inspirat en models de gestió de malalties desenvolupats als EUA amb una intervenció psicoeducativa adreçada als pacients i les seves famílies.

 
Tornar a l'inici del butlletí
 
 

:: Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre

L'ICS impulsa l'atenció integral dels nadons prematurs a les unitats de nounats dels hospìtals Joan XXIII i Verge de la Cinta

L’organització formarà l’any vinent més de 400 professionals de les unitats dels seus sis hospitals amb UCI neonatal a Catalunya.

 
 
Tornar a l'inici del butlletí

:: Camp de Tarragona

El Pas a Pas visita el Centre de Lectura de Reus

El 2 de desembre, els caminadors del Pas a Pas de Reus del CAP Horts de Miró, CAP Llibertat i CAP Sant Pere, van visitar el Centre de Lectura, antic Palau dels Marquesos de Tamarit.

 
 
Tornar a l'inici del butlletí
L'EAP de Montblanc intervé en un protocol sobre maltractaments als infants

La comissió formada pels diferents agents que participen en l’atenció a la infància i l’adolescència, ha estat treballant durant cinc anys per aconseguir una millora en l’atenció dels infants i adolescents en el territori de la Conca de Barberà.

 
 
Tornar a l'inici del butlletí
L’àrea polivalent de l’EAP de Salou resol nou de cada deu reaguditzacions de malalts crònics complexos i evita que ingressin a l’hospital

L’Equip d’Atenció Primària va exposar els resultats dels projectes del 2015 i els objectius per al 2016 en la III Jornada de planificació estratègica.

 
 
Tornar a l'inici del butlletí

:: Formació, Recerca i Universitat

El Dr. Enric Sirvent, de l'HTVC, presenta una comunicació al Congrés Mundial de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia

Ha viatjat a la ciutat xinesa de Xi'an convidat pel Comitè Organitzador del Congrés.

 
 
Tornar a l'inici del butlletí

:: Socials i solidaris

Els centres de l’ICS Terres de l’Ebre celebren el Nadal

Com cada any, els pacients més petits dels centres d’atenció primària i l’Hospital de Tortosa són els artistes que il·lustren la nadala.

 
 
Tornar a l'inici del butlletí
Investigadors de l'IISPV participen en la IV Cursa solidària per la Marató de TV3

La IV Cursa solidària per la Marató de TV3 del 13 de desembre comptà amb la participació del Grup d’Investigació en Diabetis i Malalties Metabòliques Associades, de l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili, liderat pel Dr. Joan Vendrell i la Dra. Sònia Fernández-Veledo.

 
 
Tornar a l'inici del butlletí
L'ASSIR de l'ICS Camp de Tarragona promou un projecte solidari de Matres Mundi a Ruanda

Dimecres 16 de desembre, l’Ajuntament de Tarragona acollí la presentació d’ 'Art Solidari. Maternitat amb esperança' que organitzava l’ONG Matres Mundi i ASSIR (Atenció de la Salut Sexual i Reproductiva Camp de Tarragona de l’ICS) amb la col·laboració del consistori tarragoní.

 
 
Tornar a l'inici del butlletí
Els nens i nenes ingressats a Pediatria de l'Hospital Joan XXIII reben visites i regals nadalencs

Tres personatges de PortAventura, el cantant Antonio Orozco amb el torero tarragoní Rubén Marín i els alumnes del Col·legi de les Teresianes de Tarragona omplen d'alegria i il·lusió les habitacions de la planta pediàtrica durant dos dies.

 
 
Tornar a l'inici del butlletí

:: Terres de l'Ebre

L'Hospital de Tortosa Verge de la Cinta incrementa un 14% l'hospitalització a domicili i un 3,5% les intervencions quirúrgiques en l'últim any

És l’únic centre assistencial de la província de Tarragona que enguany ha rebut la distinció Top 20.

 
 
Tornar a l'inici del butlletí
L'Hospital de Tortosa Verge de la Cinta obre una consulta específica de peu diabètic de referència territorial

L’objectiu és tractar de manera ràpida i eficient aquesta complicació que poden presentar els pacients amb diabetis mellitus. El Servei d’Endocrinologia i Nutrició va organitzar una jornada ludicoesportiva amb motiu de ‘La Marató’ de TV3 sobre la diabetis.

 
 
Tornar a l'inici del butlletí
Les Terres de l’Ebre acullen la primera presentació del Programa Cívics, el nou instrument de l’ICS per a la promoció dels drets i deures del pacient i el foment de la participació

El director assistencial de l'ICS, Antoni Juan Pastor, ha presentat el programa davant d’una seixantena de persones.

 
 
Tornar a l'inici del butlletí
 
Institut Català de la Salut

D'acord amb l'article 5 de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades personals han estat recollides, incorporades i tractades en un fitxer automatitzat, la finalitat del qual és trametre la publicació que el/la ciutadà/ana ha requerit. L'òrgan responsable del fitxer és la Direcció General d'Atenció Ciutadana i l'adreça on la persona interessada pot exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició és Via Laietana, 14, 3r, 08003 Barcelona.

 
©Institut Català de la Salut
alta :: baixa :: contacte :: butlletins anteriors ::
 
{{{control}}}