Nº 8 maig 2008 Contacta   Edicions anteriors   Imprimir
Editorial   Notícies   Formació, Recerca i Universitat   Evidència Científica 
  Tecnologies   Camp de Tarragona   Societat i Cultura   Opina 
  Un a Un 

SomICS aposta per la transparència com a eina de comunicació de la Gerència Territorial

La revista de la Gerència Territorial de l'ICS Camp de Tarragona ha retardat la seva edició del mes d'abril per la voluntat de recollir totes les informacions aparegudes en els mitjans de comunicació sobre els darrers esdeveniments del nostre Hospital. [Més Informació]
Excel·lent "cum laude" per a la Tesi d'Ester Salvadó
[Més Informació]

Valls s'apunta al programa d'exercici físic de l'ICS "Anem a caminar"
[Més Informació]

La revista internacional Vaccine publica un article sobre l'estudi EVAN-65
 [Més Informació]

Professionals dels Centres d'Atenció Primària de Torreforta, Salou i Jaume I guanyen el Premi de la SEDAP 2008
[Més Informació]


L'equip de la Clínica del Dolor rep el Premio de Investigación en Fibromialgia 2007
La Dra. Maria Rull i tot l'equip van rebre el premi de mans de Manuela de Madre, del president de la Sociedad Española del Dolor, Dr. Carlos Barutell, i de la presidenta de l'Associació de Malalts de Fibromiàlgia, Emilia Altarriba. La directora de Joan XXIII, Dra. Pilar Gavilán, i el gerent Territorial, Dr. Ramon Morera, també van acompanyar a l'equip de la Clínica del Dolor. [Més Informació]


Nº 8 maig 2008 Contacta   Edicions anteriors   Imprimir
Editorial   Notícies   Formació, Recerca i Universitat   Evidència Científica 
  Tecnologies   Camp de Tarragona   Societat i Cultura   Opina 
  Un a Un 
Editorial
 • De la crisis a l'enfortiment

  El gerent territorial, Ramon Morera, diu: "A l'Hospital estem força preocupats per alguns temes dels que calen solucions dins d'aquest any"...

   Més Informació  
Pujar
Notícies
 • L'Ajuntament de Salou adjudica les obres de reforma i ampliació del CAP Salou a Dragados S.A.

  Les obres compreses en el Projecte executiu de reforma i segona ampliació del Centre d'Atenció Primària (CAP) de Salou s'han adjudicat a Dragados S.A. La previsió és que l'empresa comenci les obres durant el mes de juny amb un termini d'execució de 14 mesos. El projecte consisteix en la construcció de dos nous volums adossats a l'actual edifici i la remodelació del mateix. Amb l'obra es triplicarà la superfície del Centre i es passarà a tenir 4.700 m2. El projecte suposarà una inversió de gairebé sis milions d'euros.

   Més Informació  
 • L'equip de la Clínica del Dolor rep el Premio de Investigación en Fibromialgia 2007

  La Dra. Maria Rull i tot l'equip van rebre el premi de mans de Manuela de Madre, del president de la Sociedad Española del Dolor, Dr. Carlos Barutell, i de la presidenta de l'Associació de Malalts de Fibromiàlgia, Emilia Altarriba. La directora de Joan XXIII, Dra. Pilar Gavilán, i el gerent Territorial, Dr. Ramon Morera, també van acompanyar a l'equip de la Clínica del Dolor.

   Més Informació  
 • S'aprova el projecte d'estatuts de l'Institut Català de la Salut com empresa pública

  El passat 8 d'abril de 2008, el Consell d'Administració de l'ICS va aprovar la proposta d'estatus de l'empresa pública, i s'inicia el procés de tramitació com a proposta de decret, que haurà de ser aprovada pel Govern de la Generalitat.

   Més Informació  
 • Valls s'apunta al programa d'exercici físic de l'ICS "Anem a caminar"

  La capital de l'Alt Camp segueix les passes de Reus, Miami, Salou, Falset i Borges del Camp incorporant un programa comunitari els resultats del qual demostren la millora de l'estat de salut de les persones que hi participen.

   Més Informació  
Pujar
Formació, Recerca i Universitat
 • La revista internacional Vaccine publica un article sobre l'estudi EVAN-65

  El Grup de recerca EVAN-65 torna a publicar a una revista amb alt factor d'impacte com la revista Vaccine. La Dra. Ochoa, membre del grup, revisarà a la mateixa revista articles amb temàtica sobre pneumònies i la vacuna antipneumocòccica.

   Més Informació   Fitxer Adjunt  
 • Celebren a Reus la 9a Edició del Simposium Nacional de la Obesidad amb la participació de professionals de l'ICS Camp de Tarragona

  L'Institut Català de Salut, per primera vegada, ha estat entre els organitzadors, conjuntament amb la Universitat Rovira i Virgili i el Grup SAGESSA, d'un Simposium que va incloure al programa els resultats dels estudis de recerca becats per l'Institut Carlos III coordinats des de la Unitat de Suport a la Recerca de la Direcció d'Atenció Primària del Camp de Tarragona.

   Més Informació   Fitxer Adjunt  
 • Excel·lent "cum laude" per a la Tesi d'Ester Salvadó

  "Lesions de substància blanca cerebral en pacients de mitjana edat amb insuficiència renal crònica pre-diàlisi: prevalença i implicació dels factors de risc vascular" és el títol de la Tesi, dirigida pel Dr. Martínez-Vea, que ha presentat aquest mes d'abril la Dra. Ester Salvadó i Geli, metge de l'Institut de Diagnòstic per la Imatge (IDI), que va rebre una qualificació d'excel·lent "cum laude".

   Més Informació   Fitxer Adjunt  
 • AGENDA

  Relació de cursos, jornades i congressos d'interès.

   Més Informació  
Pujar
Evidència Científica
 • Dos estudis avaluen els efectes cardiovasculars de la rosiglitazona en els pacients amb diabetis mellitus de tipus 2

  Durant el passat any han aparegut dos grans estudis que avaluaven els efectes cardiovasculars de la rosiglitazona en els pacients amb diabetis mellitus de tipus 2. El primer estudi (1) és una metaanàlisi de 42 assaigs clínics que incloïa un total de 15.565 pacients, i el segon (2) és un estudi de casos i controls amb un total de 159.026 pacients diabètics tractats amb un antidiabètic oral, entre ells rosiglitazona i pioglitazona.

   Més Informació   Fitxer Adjunt  
Pujar
Tecnologies
 • ARGOS

  Adjuntem tres enllaços amb informació relacionada amb la implantació del nou sistema d'informació assistencial per als hospitals de l'Institut Català de la Salut, dins el projecte ARGOS de modernització de l'ICS.

   Més Informació  
Pujar
Camp de Tarragona
 • SomICS aposta per la transparència com a eina de comunicació de la gerència Territorial

  La revista de la Gerència Territorial de l'ICS Camp de Tarragona ha retardat la seva edició del mes d'abril per la voluntat de recollir totes les informacions aparegudes en els mitjans de comunicació sobre els darrers esdeveniments del nostre Hospital.

   Més Informació   Fitxer Adjunt  
 • Tarragona ha duplicat en els darrers dos anys el nombre de donants i d'òrgans per a trasplantaments

  La presència de coordinadors territorials ha millorat la detecció de possibles donants dins els hospitals.

   Més Informació  
Pujar
 • Professionals dels Centres d'Atenció Primària de Torreforta, Salou i Jaume I guanyen el Premi de la SEDAP 2008

  Els passats dies 10 i 11 d'abril es van celebrar a Marbella les VI Jornades d'Intercanvi d'Experiències, on varis professionals de Torreforta, Salou i Jaume I van guanyar el "Premi de la SEDAP 2008 a la millor experiència presentada" amb la comunicació que va exposar M. del Puy Muniain titulada "La enfermera en la atención de la patología aguda".

   Més Informació   Fitxer Adjunt  
 • 25è Aniversari de l'Institut Català de la Salut

  Tal i com us varem informar en el passat número aquest any se celebra el 25è Aniversari de l'Institut Català de la Salut. El Comitè organitzador ha preparat un programa d'actes científics i lúdics per commemorar aquest aniversari que podeu veure a l'arxiu adjunt.

   Més Informació   Fitxer Adjunt  
Pujar
 • Simulacres d'evacuació a l'Hospital Joan XXIII i als Centres d'Atenció Primària del Camp de Tarragona

  Les Unitats Bàsiques de Prevenció de l'Atenció Primària i de Joan XXIII s'han coordinat amb el cos de bombers del Camp de Tarragona per fer uns simulacres més reals i que, a més, han servit al cos de bombers per conèixer els edificis i les zones de risc per poder donar la millor resposta en cas de produir-se un accident real. Abans dels simulacres, bombers i tècnics de prevenció van visitar conjuntament els Centres de Salut per comprovar les instal·lacions.

   Més Informació  
 • L'Institut Català de la Salut Camp de Tarragona organitza una jornada per sensibilitzar la població sobre la prevenció de patologies vasculars perifèriques

  Per primera vegada a Tarragona l'ICS Camp de Tarragona va organitzar una jornada amb la col·laboració del Servei de Cirurgia Vascular de Joan XXIII i de les Àrees Bàsiques de Salut del territori, que va possibilitar que 265 persones, d'entre 50 i 75 anys, es fessin la prova ITB (Índex Turmell Braç) que permet detectar malalties arterials perifèriques.

   Més Informació  
Pujar
 • Rescabalament de Despeses

  Suposa el cobrament del servei sanitari que prestem quan el mateix no és a càrrec del CatSalut o serveis no inclosos dintre del catàleg de prestacions públiques en matèria de sanitat.

   Més Informació  
Pujar
Societat i Cultura
 • 20 d'abril, Dia del Malalt

  El passat diumenge 20 d'abril l'Hospital Joan XXIII va celebrar el Dia del Malalt amb un acte ecumènic a la capella que va comptar amb la participació del poble de Senega, que va donar veu als musulmans, d'integrants de l'Església Evangelista i de representants de l'Església Catòlica.

   Més Informació  
 • Agraïment per la solidaritat amb la Comunitat de Valle Esmeralda, Guatemala

  Maria Monteagudo es dirigeix a tots els companys que han mostrat la seva solidaritat i han col·laborat durant els sis anys de treball a la Comunitat de Valle Esmeralda.

   Més Informació  
Pujar